Márciustól már használják a Covid-útlevelet a légitársaságok

Az IATA a járványra reagálva fejlesztette ki a Travel Pass-t, ami egy olyan mobilalkalmazás, amelyen a papír formátumnál biztonságosabban tárolhatók és ellenőrizhetők a tesztek és oltások adatai - adja hírül a travelweekly.com.

Forrás: JESHOOTS-com / Pixabay

A Travel Pass rendszere négy elemből áll: először is, az utasok megtalálhatják benne az adott ország belépési követelményeivel kapcsolatos információkat, például, hogy szükség van-e tesztre vagy oltásra. A Timaticot, melyre ez a rendszer is épül, már korábban is használták a légitársaságok az úti okmányok ellenőrzésére, most pedig többek között azt is meg lehet tudni belőle, hogy az utazó tesztje megfelel-e a követelményeknek. 

A Covid-útlevélben emellett szerepel a teszt- és oltóközpontok nyilvántartása, így az utasok megtalálhatják azokat a laboratóriumokat, amelyek megfelelnek az úti célhoz kapcsolódó előírásoknak. Harmadszor, az Evernym segítségével kifejlesztett alkalmazáson keresztül a laboratóriumok biztonságosan elküldhetik a vizsgálati eredményeket vagy az oltási tanúsítványokat az utasoknak.

És végül az alkalmazásban az utasok elmenthetik az útlevelük digitális változatát, és tárolhatják a teszteredményeiket is, melyeket megoszthatnak az adott légitársasággal és a hatóságokkal, ha szükséges.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek