Kiderült, melyik Európa legpontosabb légitársasága

  Nehéz időszakot élünk át az idegenforgalmat illetően, és ez különösen a légi közlekedési ágazatot érinti. Az olasz Alitalia azonban a válság idején is bezsebelt egy áhított díjat, hiszen kiderült, hogy a legpontosabb légitársaság lett Európában. A rangsort a FlightStats nevű amerikai cég készítette, amely minden hónapban figyelemmel kíséri a világ összes nagy légitársaságát.

  Ha időben szeretne landolni, az Alitalia járataival eséllyel oda is fog érniForrás: Eric Salard/Wikipedia

  A repülőgépek pontosságát a vállalat az "A14" módszerrel mérte, ami azt jelenti, hogy maximum 14 perces késést fogad el a várható leszállási időhöz képest. Ennek alapján lett 2020-ban az olasz légicég az az európai társaság, amelynek a legtöbb járatot sikerült pontosan elindítania a nam fapados (azaz "teljes szolgáltatást nyújtó") légitársaságok közül. A számok önmagukért beszélnek: a tavalyi év során az Alitalia járatainak 93,2 százaléka időben landolt.

  Az Alitalia egy újabb rekordot is felállított: a világ harmadik legpontosabb légitársasága lett.

  Úgy tűnik, hogy a légicég teljesítménye jelentősen javult a korábbi időszakokhoz képest: míg 2018-ban és 2019-ben Európa második legpontosabb vállalatának, világszinten akkor nyolcadiknak, illetve hetediknek rangsorolták. Az Alitalia sajtóközleményében Giuseppe Leogrande rendkívüli biztos így kommentálta a társaság figyelemre méltó sikerét: "Különösen büszkék vagyunk erre az eredményre, amelyet egy év alatt elértünk a soha nem látott és kiszámíthatatlan stressz ellenére, amibe a légiközlekedési ágazat került". Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették a célba érést, a pilótáktól kezdve a teljes személyzetig – a földön és a fedélzeten egyaránt – írja a siviaggia.it.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!