Idén két új, olasz légitársaság gépei is felemelkednek a magasba

AdriAvia lesz annak az új, főleg olasz nyelvű légitársaságnak a neve, amit már 2020 októberében szerettek volna alapítani, a koronavírusjárvány miatt azonban későbbre halasztották. A légi fuvarozónak Ancona városában lesz a székhelye, ahonnan országos, illetve transzadriai járatokra lehet majd befizetni. Ancona olaszországi kikötőváros az Adriai-tenger partján, Ancona megye és egyúttal Marche régió fővárosa.

Ancona a magasból, ahonnan az AdriAvia gépei majd felszállhatnakForrás: No machine-readable author provided. Giacomus~commonswiki assumed/Wikipedia

Kezdetben a cég két Atr 72-600-as gépet használ majd 72 férőhellyel az Ancona-Róma és Ancona-Milánó útvonalakon. Ezek olyan repülők, amelyek gyorsak, és meglehetősen rövid távolságokra kalibráltak. Úti célként tervbe vették Nápolyt is, ahová jelenleg több mint 160 ezer vonatjegyet és több mint 73 ezer buszjegyet értékesítenek a régióból. Ez valóban jó kezdeményezés lenne, tekintve, hogy az eddigi utazási idők az Ancona megyei Coneróból különösen hosszúak: 7 óra vonatozással vagy 10 óra buszozással érhető el a Nápolyhoz közeli Vezúv. Olaszországban további desztinációként Lamezia Terme, Brindisi, Olbia és Alghero városokba terveznek repülni, míg az Adriai-tenger túloldalán Korfu, Tirana, Szkopje és Split lennének az úti célok – írja a siviaggia.it.

Az AdriAvia fő célja összesen 10 repülőgép üzemeltetése, de körülbelül 50 repülőgép bérlésének lehetőséget is előirányozták az általuk becsült mintegy 300 000 utas szállítására.

A siviaggia.it turisztikai internetes portál egy decemberi cikkében beszámol egy másik, szintén új, 100 százalékban olasz  légitársaság, az Ego Airways létrejöttéről is, amely a tervek szerint 2021 nyarán kap szárnyra. Induláskor az Ego csak Olaszországon belül repül majd, amelynek bázisai kezdetben a firenzei „Amerigo Vespucci" repülőtér, a Forlìban található nemzetközi repülőtér, valamint a szicíliai Catania repülőtere lesznek. A kezdeti céljuk, hogy összekössék Olaszország stratégiai városait, később pedig távolabbi, külföldi desztinációkra is szeretnék eljuttatni az utasaikat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek