Erre számíthatnak az utasok Ferihegyen januárban

A Budapest Airport legújabb repülőtéri értesítőjében listázza a várhatóan induló járatok úti céljait. Ezek szerint januárban az Aeroflottal Moszkvába, Easyjettel Bázelbe, Genfbe és Londonba lehet utazni, az Egyptair Kairóba és Hurghadába (El-Gurdaka), az Emirates Dubajba, a Finnair Helsinkibe, a KLM Amszterdamba szállítja az utasokat, míg a LOT-tal Szöulba és Varsóba, a Lufthansával Frankfurtba, a Quatarral Dohába lehet eljutni.

Budapest Airport, repülőtérForrás: Baranyi Róbert/Budapest Airport

A Ryanair úti céljai között Brüsszel, Berlin, Bristol, Dublin, Edinburgh, Lisszabon, London, Madrid és Róma szerepel, a Swiss Air Zürichbe, a Turkish Airlines Isztambulba indul, a Wizz Air kínálatában pedig Barcelona, Bázel, Berlin, Birmingham, Brüsszel, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, Kijev, Lisszabon, Liverpool, London, Madrid, Malaga, Malmö, Málta, Milánó, Párizs, Róma, Stockholm, Tel Aviv és Tenerife található.

A járványhelyzet miatti nemzetközi szabályozások függvényében azonban a légitársaságok menetrendje változhat, ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak az adott légitársaság illetve a Konzuli Szolgálat weboldalán, és folyamatosan kövessék figyelemmel az Egyesült Királyság lezárásával kapcsolatos menetrendi változásokat is.

Tudnivalók a repülőtéri tesztközponttal kapcsolatban

Decembertől a 2B Terminál földi oldalán kialakított tesztelési lehetőséget bárki igénybe veheti, és kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését. A tesztközpont nyitva tartása: mindennap 8:00-20:00 (A nyitva tartás a menetrend, továbbá a megnövekedett igények tükrében bizonyos napokon változhat/hosszabb lehet.)

A tesztet időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, csupán online regisztráció szükséges hozzá, amely okostelefon vagy számítógép segítségével elvégezhető ezen a weboldalon. A PCR teszt eredményéről a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A PCR teszt hatóságilag meghatározott ára 19.500 Ft. Az antigén gyorsteszt eredményéről a tesztelést követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt. Az antigén gyorsteszt ára 11.000 Ft. A teszteredmény igény esetén magyar és angol nyelven is kérhető.

A regisztrációt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, bankkártyával kifizeti a tesztelést, és azonnal megkapja a sorszámát.
A hatályos kormányrendelet értelmében a külföldről érkező magyar állampolgárok 2 negatív PCR teszt elvégzésével mentesülhetnek a karanténkötelezettség alól.

Tudnivalók a terminál működésével kapcsolatban

A Budapest Airport a 2A Terminál indulási és érkezési csarnokát ideiglenesen ismét lezárja, az utasfelvétel, valamint a biztonsági ellenőrzés a 2B Terminálon történik. A Schengeni övezetbe induló járatok a 2A Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól, a Schengeni övezeten kívüli országokba közlekedő járatok a 2B Terminálon és a B utasmólón található beszállítókapuktól indulnak.

Az érkező járatok utasainak ellenőrzése a 2B Terminálon és a B utasmólón zajlik, az utasok a poggyászokat a 2B Terminál poggyászkiadó területein tudják átvenni. Az 1. utasmólót a Budapest Airport szintén ideiglenesen lezárja.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek