Éjféltől ismét érkezhetnek repülők az Egyesült Királyságból

  Mai cikkünkben beszámoltunk arról, hogy egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány, de kedd éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismételten fogadhatnak az Egyesült Királyság területéről induló, személyforgalmi menetrend szerinti, illetve nem menetrendszerű polgári légi járműveket - adja hírül az MTI az operatív törzs bejelentésére hivatkozva.

  Ferihegyen ismét fogadják a Nagy-Britanniából érkező utasokat - illusztrációForrás: U.A./Baranyi Róbert/Budapest Airport/Facebook

  Kiss Róbert alezredes az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Egyesült Királyság területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának fenntartása - amelyről kormányrendelet intézkedett - már nem indokolt.

  A beutazási korlátozásokról szóló kormányrendelet ugyanakkor továbbra is hatályban van, a Magyarország területére személyforgalomban érkező magyar állampolgárok a jogszabály által előírt karaténkötelezettség alapján továbbra is hatósági házi karanténba kerülnek - emelte ki.

  Kiss Róbert elmondta, a kormányrendelet szerinti korlátozó intézkedések - a maszkviselési kötelezettség, az üzletekre és a rendezvénytartásokra vonatkozó korlátozások, a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok - továbbra is hatályban vannak, módosításukról, illetve feloldásukról a kormány hamarosan döntést hoz.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!