Thaiföldön betiltották az étel és ital felszolgálását a belföldi repülőjáratokon

Mindezt a Thaiföldi Polgári Légiközlekedési Hatóság (EKAT) rendelte el a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, az új szabály 2021. január elsejétől lép érvénybe – olvasható a Msn.com weboldalán.

A rendelkezés értelmében kizárólag egészségügyi vészhelyzet esetén biztosít ivóvizet a személyzet az utasoknak, de azt is olyan területen kell felszolgálnia, amely a lehető legtávolabb van a többi utastól. Továbbá tilos a fedélzeten újságokat és magazinokat osztogatni, bár az ülések háttámlájába bekészített biztonsági útmutatót tartalmazó kártyák továbbra is elérhetők lesznek.

A légügyi hatóság közleményében azt is hozzátette, hogy a Covid-19 járvány számos területen növekszik, ezért a thai kormány fokozatosan szigorít a megelőző intézkedéseken, ennek része a belföldi járatok fedélzetén holnaptól élő korlátozás is. Thaiföldön a koronavírus-járvány kitörése óta 6700 esetet regisztráltak, és 61 ember vesztette életét a Covid-19 vírus következtében.

Forrás: Thai Airways

Októberben egyébként pont a Thai Airways találta ki a bangkokiak számára a repülőgépen megszokott kiszolgáláshoz hasonló éttermi koncepciót, amelyet a társaság főhadiszállásán rendezett be. Az étterembe a repülőkre vezetőhöz hasonló lépcsősoron át lehet eljutni, és légikísérők fogadják a vendégeket, akiket a repülőkön megszokott üléseken szolgálnak ki. Erről bővebben itt írtunk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek