Vissza kellett fordulnia egy Hollandiából Brazíliába tartó gépnek

  A KLM KL705 járata karácsony napján, 10.41-kor indult el az amszterdami Schipol reptérről, és 12 órányi utazás után helyi idő szerint 18.20-kor kellett volna leszállnia Rio de Janeiróban. Az események azonban váratlan fordulatot vettek, és a gép körülbelül négy óra 40 perc elteltével kénytelen volt megfordulni az Atlanti-óceán felett, miután megrepedt a pilótafülke szélvédője. A hangot az utastérben is lehetett hallani - derül ki az independent.co.uk cikkéből.

  Forrás: flightradar24.com

  Mint a pilóták a légiforgalmi irányítóknak elmondták, a repedés csak a külső ablaktáblát érintette, és nincsenek nagy sérülések, végül úgy döntöttek, hogy visszatérnek Amszterdamba bár az Azori-szigetek és a Kanári-szigetek közelebb esett volna.

  Így kicsit több mint kilenc óra múltán a repülőgép biztonságosan landolt Hollandiában, az utasoknak egy másik repülőgépet indítottak, így ők több mint 14 órás késéssel érkeztek meg Rio de Janeiróba. Mint a légitársaság szóvivője elmondta, az utasok biztonsága nem volt veszélyben.

   A leadkép illusztráció, forrás: Emiel Molenaar/Unsplash

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!