A Japan Airlines a hölgyeim és uraim megszólítást nemsemleges üdvözletre cserélte

A Japan Airlines közölte, hogy nemi szempontból semleges üdvözletre cseréli a „hölgyeim és uraim" megszólítást, követve más légitársaságokat abban, hogy az utasok számára egy elfogadóbb nyelvezetet használjanak. A repülőtereken és a járataikon már október 1-jétől az új megszólításokat alkalmazzák – közölte a légitársaság. Az „Összes utast üdvözöljük" és a „Jó reggelt mindenkinek" szerepel az elfogadott, új megszólítások között – írja a The Japan Times.

Az új kezdeményezés mögé állt a Japan airlines isForrás: ashing888/Pixabay

A világ számos légitársasága hasonló változtatást hajtott végre a nem bináris és transznemű ügyfeleik elfogadása érdekében. Az Air Canada és az EasyJet már tavaly beszüntette a hölgyeim és uraim megszólítást.

"Olyan társaság szeretnénk lenni, ahol pozitív légkört teremthetünk, és mindenkivel, beleértve ügyfeleinket is, tisztelettel bánhatunk" – írta a Japan Airlines szóvivője, Mark Morimoto. "Elköteleztük magunkat amellett, hogy nem teszünk megkülönböztetést nem, életkor, nemzetiség, faj, etnikai hovatartozás, vallás, fogyatékosság, szexuális irányultság, nemi identitás vagy más személyes tulajdonságok alapján."

Japánban egyébként az azonos neműek házassága továbbra is illegális, és tabunak számít nyíltan felvállalni a másságot. Márciusban a Japan Airlines bejelentette, hogy a női légiutas-kísérők viselhetnek nadrágot és magas sarkú cipőt a munkahelyükön, miután egy feminista kampány is elindult.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek