Így nyitja meg Japán újra a határait

Japán még augusztusban bejelentette, hogy három fázisban tervezi megnyitni még áprilisban lezárt határait a külföldiek előtt. Az első körben, szeptemberben szabaddá vált az út az üzleti és munkaügyben idelátogatók előtt, október 1-jétől pedig az országban visszatérhetnek az itt tartózkodási engedéllyel rendelkezők, és beléphetnek azok, akik három hónapnál hosszabb időtartamra szóló vízummal rendelkeznek - derül ki a traveloffpath.com cikkéből.

A távolságtartásra figyelmeztetnek az ülések táblái a tokiói Haneda repülőtérenForrás: AFP/Philip Fong

A belépéshez 72 óránál nem régebbi, negatív tesztre van szükség, emellett az utazóknak vagy 14 napra karanténba kell vonulniuk, vagy vállalniuk kell még egy tesztet, aminek negatív erdménye mentesíti őket a karantén alól.

Naponta legfeljebb 1000 külföldit engednek be, nem számítva ebbe a japán állampolgársággal rendelkezőket. Az intézkedés célja, hogy ne terheljék túl a tesztelési kapacitásokat.

A határnyitás későbbi szakaszában az ország majd újra fogadja a turistákat is, de ez a járvány alakulásától és attól függ, hogyan változnak az esetszámok a határkorlátozások feloldásával.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek