Ez a légitársaság vethet véget a sehová sem tartó járatok divatjának

Ezekben a hónapokban, az utazási tilalmakra válaszul több légitársaság is olyan, helyi járatokat indított, amelyek ugyanarra a reptérre szállnak le, ahonnan elindultak. Ahogy korábban beszámoltunk róla, volt ilyen járata az Eva Airnek és a Qantasnak is, és a Singapore Airlines is tervezett hasonló utat, melynek kiinduló és célállomása egyaránt a Changi repülőtér lett volna.

Jewel Changi AirportForrás: Jewel Changi Airport/Facebook

A légitársaság azonban nem csekély részben a környezetvédők kritikájának hatására meggondolta magát, és közleményt adott ki arról, hogy mégsem indítja el ezeket a járatokat - derül ki az insider.com híréből.

Az ötletet a szingapúri székhelyű SG Climate Rally nevű környezetvédelmi szervezet kritizálta a leginkább, mely két okból sem értett egyet a kezdeményezéssel: az egyik, hogy ok nélkül ösztönzi a nagy szén-dioxid-kibocsátással járó utazást, a másik, hogy csak átmeneti megoldásnak jó, amely elvonja a figyelmet a klímaválság enyhítéséhez szükséges szabályozásokról.

A repülés rajongói azonban így sem maradnak programok nélkül, a légitársaság Fedezze fel a Singapore Airlines-t nevű élménycsomagjának keretében egy étteremmé alakított, parkoló A380-asban idézhetik fel a fedélzeti étkezés hangulatát a vendégek, de otthonra is rendelhetnek a repülős ételekből, novemberben pedig vezetett túrát tehetnek a légitársaság tréningegységeiben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek