Ezek az állatok megbízhatóan kiszimatolják a vírust

  A finnországi Helsinki nemzetközi repülőtér 16 kutyával teszteli azt a vizsgálatot, amelyben a speciálisan kiképzett ebek szűrik a koronavírussal fertőzött utasokat. A kutyusokat a Wise Nose nevű ügynökség képezte ki. A vírus azonosításához szükséges idő kutyánként változik. A legjobb képességű kutya egy nyolcéves agárkeverék, Kössi, aki mindössze 7 perc alatt képes elvégezni a tesztet.

  A Kössi és Miina nevű kutyák Susanna Paavilainen trénerrel ölelkeznek a helsinki repülőtéren szeptember 22-énForrás: AFP/Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

  A projekt azután kezdődött, hogy a Helsinki Egyetem Állatorvosi Karán bebizonyították, hogy a kiképzett kutyák szinte 100 százalékos pontossággal szimatolják ki a vírust. Az utasoknak nem kell mást tenniük, mint egy törlőkendővel áttörülniük a bőrüket. A kendőt azután a kutyák megszaglásszák. Azokat, akiket a kutyák fertőzöttként azonosítanak, egy egészségügyi információs pontra irányítják – írja az Evening Standard.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek