Mindenáron repülés? Egyre több kritika éri a cél nélküli járatokat

A Qantas Airlines jelentette be legutóbb, hogy egy hétórás repülőjáratot indít Sydneyből, amely Sydneyben is száll le, ám egyre többen mutatnak rá az utazás imitálásának káros oldalára. A CNN számol be róla, hogy az ausztrál légitársaság egy olyan repülőjáratot indít, amely az ország nyugati felén alacsonyan szállva az ország szépségeit mutatja be, majd hét órával később ugyanazon a repülőtéren landol, ahonnan felszállt.

Ausztrália első számú légitársasága országnéző járatot indít meglepetéseket ígérveForrás: skeeze/Pixabay

Az ausztrál társaság ráadásul már nemcsak a leszállás-felszállás élményét biztosítja, a Boeing 787 Dreamliner alacsonyan szállva nagy kört tesz meg az ország belseje felé, megmutatva az amúgy teljesen bezárkózott ország természeti szépségét. A Qantas a gépet is azért választotta, mert különlegesen nagy ablakokkal van ellátva, és ez segíti az „országnéző" jellegét az útnak. Emellett több meglepetés is várja az utasokat, többek között egy közismert híresség lesz a járat házigazdája.

A Qantas bejelentése szerint rekordgyorsasággal kelt el a 134 jegy, melyek ára 566 amerikai dollártól (kb. 160 ezer forint) 2734 dollárig (kb. 800 ezer forint) terjedt. „Valószínűleg ez volt a Qantas történetének leggyorsabban értékesített ajánlata" – mondta a társaság szóvivője. „Az embereknek hiányzik a repülés élménye, és ha az igény megmarad, akkor elgondolkozunk a hasonló járatok sűrítésén, amíg a határok nem nyitnak meg újra."

A Qantas előtt már voltak idén hasonló kezdeményezések, ugyanakkor egyre több kritika is éri az ilyen járatok indítását, sokan neheztelő kommentekben fejtik ki, hogy a légiutazás nagyon környezetszennyező, ennek felelőssége pedig hatványozott, ha ráadásul a járatnak nincs is végcélja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek