A tajpeji repülőtér utazási élményt szimulál

A karantén alatt sokan találtak kreatív módot arra, hogy otthonukban rekonstruálják a repülési élményt. A Tajpeji repülőtér hasonló ötlettel állt elő, valós körülmények között. Mától az utazni vágyók úgy tehetnek, mintha valóban útra kelnének: becsekkolhatnak, ellenörzik az útlevelüket, átmennek a biztonsági kapun, és akár repülőre is szállhatnak, igaz, el már nem indulnak - derül ki a reuters.com híréből.

Tajpeji repülőtér még januárbanForrás: Hans Lucas via AFP/Jimmy Beunardeau

A programra első körben körülbelül 7000 ember jelentkezett, akik közül 60 nyertest sorsolással választottak ki. A közeljövőben még több hasonló, szimulált reptéri élményre kerül majd sor.

"Már nagyon szeretnénk elhagyni az országot, de a járvány miatt sok járat nem indul" - mondta a 38 éves Hsiao Chun-wei, aki a fiával érkezett a szimulációra. "Remélem, hogy a járvány hamarosan véget ér, így valóban tudunk majd repülni" - mondta egy 48 éves nő.

Az utasok beszállókártyákat kaptak, és biztonsági kapukon, ellenőrzésen estek át, mielőtt felszálltak a legnagyobb tajvani légitársaság, a China Airlines Airbus A330-as gépére, ahol légiutas-kísérők beszélgettek velük.

A rendezvény során a résztvevők megnézhetik, milyen felújítások történtek a lezárások alatt, és hogy milyen biztonsági intézkedések léptek érvénybe a járvány hatására.

Tajvan a korai és hatékony lépéseknek köszönhetően viszonylag jól megúszta a járvány, de március közepe óta nagyrészt lezárta a határait, és nem javasolja lakosainak a külföldi utazásokat, a légitársaságok viszont megnövelték belföldi kapacitásaikat.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek