Egy gyerek nem viselt maszkot, hatalmas balhévá fajult a vita a gépen

Egy kanadai repülőjáratot kellett törölni, miután a fedélzeten botrány tört ki amiatt, mert egy gyerek nem viselt maszkot. A Fox News cikke szerint a Calgaryból Torontóba induló WestJet-járaton kedden tört ki vita, mert egy család nem volt hajlandó maszkot tenni hároméves gyerekükre. A társaság szabályzata szerint 2 évesnél idősebbeknek kötelező a maszk viselése, ám a szülők ezt megtagadták.

A kétévesnél fiatalabb gyerekekre a szakértők szerint veszélyt jelenthet a maszkviselet - illusztrációForrás: pedro wroclaw, Pixabay

A család utólag azzal védekezett, hogy a 19 hónapos gyerekre akarták ráerőltetni a maszkot, ám a társaság szerint ezt a szabályok nem írják elő, ám a három éves gyerekre már vonatkozik. A vita odáig fajult, hogy a gyerekek hisztérikussá váltak, és mivel továbbra sem sikerült betartatni a szabályokat, végül a családot a gép elhagyására szólították fel.

Az ügyből rendőrségi ügy lett, és mivel hatalmas botrány alakult ki, a járatot végül törölték. A család elnézést kérést vár, ugyanakkor a repülőgéptársaság cáfolta a család állításait, és ugyan elnézést kért, de nem a családtól, hanem a többi utastól, akiknek útját nehezítette az eset. A WestJet megerősítette, hogy továbbra is zéró tolerancia van érvényben járatain a maszkviselési szabályok kapcsán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek