Ennek az európai fővárosnak a repülőterét nyilvánították a legbiztonságosabbnak a világon

Nem a legkönnyebb időszak ez az idegenforgalmi szektornak sem. A jelenleg is zajló járvány valójában arra kényszerítette az egész világot, hogy egy sor helyzetet átvizsgáljon, beleértve a biztonsági protokollokat is. Ebben a tekintetben Olaszország jelentős eredményeket ért el: a Leonardo da Vinci, ismertebb nevén a Róma-Fiumicino repülőtér több, rangos díj után most besöpörte újabb büszkeségét: a Skytrax 5 csillagát, melyet az ebben a kényes időszakaszban bevezetett intézkedésekért és protokollokért kapott. A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy kiérdemelte a világ legbiztonságosabb repülőtere címet, és a világon elsőként kapta meg ezt a rangos minősítést – írja a siviaggia.it.

Nem érte váratlanul a sok új intézkedés a római Leonardo da Vinci repülőteret, még a koronavírus időszakában semForrás: NurPhoto via AFP/Matteo Trevisan/NurPhoto/Matteo Trevisan

A díj azt mutatja, hogy hatékonyan alkalmazták a koronavírus-ellenes intézkedéseket, és a repülőtérnek sikerült tovább javítania a tisztaság már 2019-ben is magas színvonalán, és kiemelt elismerést kapott a mozgólépcsők és liftek automatikus „UV Clean Touch" fertőtlenítése, valamint az utazók testhőmérsékletének mérése miatt is.

A legújabb generációs termikus szkennerek telepítésének köszönhetően kevesebb, mint 2 másodperc alatt elvégezhető az utasok hőmérsékletmérése.

Végül a Skytrax – amely egy nemzetközi szervezet a légitársaságok és a repülőterek értékelésére a világ minden tájáról – elsimerte az utasokkal folytatott rendkívül hatékony kommunikációt is: a digitális monitorokon, valamint a mikrofonokon keresztül történő információátadás gördülékenyebbé teszi az összes folyamatot.

Összefoglalva, a Skytrax szerint a Fiumicino "minden szükséges intézkedést megtesz a tiszta és biztonságos környezet biztosítása érdekében".

A díj valóban nagyon fontos elismerés Olaszország fő repülőterének, amely már néhány éve hatékonyságával és szervezettségével magasan kiemelkedik számos más repülőtér közül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek