A pilóták nem hittek a szemüknek, amikor egy valóságos sci-fiben találták magukat

Vasárnap este igazán hihetetlen epizódnak voltak szemtanúi a pilóták a Los Angeles-i repülőtér közelében, amikor egy jetpackkel repülő embert pillantottak meg 915 méteres magasságban - adja hírül a bbc.com.

Leszállóban a Los Angeles-i reptérre (illusztráció)Forrás: skeeze/pixabay.com

"Torony, éppen elhaladtunk egy jetpackes fickó mellett" - mondta az American Airlines Philadelphiából Los Angelesbe tartó, 1997-es járatának pilótája az irányítótoronynak, amikor helyi idő szerint 18:30 körül megközelítette a repteret. Nem tudjuk, mi futhatott át az üzenetet vevő légiirányítók gondolatai között, mindenestre azt kérdezték, a bal vagy a jobb oldaladon, mire a pilóta azt válaszolta, hogy mintegy 300 méterre, balra.

Egy perc sem telt el, és a JetBlue 23-as járatának pilótája is megdörzsölhette a szemét, majd szintén beszámolhatott a légiirányításnak a repülő férfiról. A torony ezúttal már semmiképp nem vonhatta kétségbe a megfigyelés valódiságát. Az irányító óvatosságra intette a pilótát.

Jetpackes bemutató egy 2005-ös, melbourne-i show-nForrás: commons.wikimedia.org

A szakértői vélemények, és úgy tűnik, immár a szemtanúk elmondása szerint is valósággá vált az, ami egykor kizárólag a tudományos-fantasztikum területe volt: emberek jetpackkel repülnek, nem is akármilyen magasságban. Mindenesetre az FBI vizsgálatot indított az ügyben.

Mostanában egyébként úgy tűnik, divatba jött a nem mindennapi eszközökkel történő felszállás. Szintén ma adtunk hírt egy másik férfiról, aki pedig léggömbökkel emelkedett a magasba - akárcsak egy rajzfilmben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek