A pilóták nem hittek a szemüknek, amikor egy valóságos sci-fiben találták magukat

  Vasárnap este igazán hihetetlen epizódnak voltak szemtanúi a pilóták a Los Angeles-i repülőtér közelében, amikor a légiforgalmi irányításnak tett jelentések szerint egy jetpackkel repülő embert pillantottak meg 915 méteres magasságban - adja hírül a bbc.com.

  Leszállóban a Los Angeles-i reptérre (illusztráció)Forrás: skeeze/pixabay.com

  "Torony, American 1997, éppen elhaladtunk egy jetpackes srác mellett" - mondta az American Airlines Philadelphiából Los Angelesbe tartó, 1997-es járatának pilótája az irányítótoronynak, amikor helyi idő szerint 18:30 körül megközelítette a repteret. Nem tudjuk, mi futhatott át az üzenetet vevő légiirányítók gondolataiban, mindenestre azt kérdezték, a bal vagy a jobb oldaladon, mire a pilóta azt válaszolta, hogy mintegy 300 méterre, balra.

  Egy perc sem telt el, amikor a JetBlue 23-as járata pilótája ismegdörzsölhette a szemét, és szintén beszámolt a légiirányításnak a repülő férfiról, akik ezúttal már semmiképp nem vonhatták kétségbe a megfigyelés valódiságát. Az irányító mindenesetre óvatosságra intette a pilótát.

  Jetpackes bemutató egy 2005-ös, melbourne-i show-nForrás: commons.wikimedia.org

  A szakértői vélemények, és úgy tűnik, immár a szemtanúk elmondása szerint is valósággá vált az, ami egykor kizárólag a tudományos-fantasztikum területe volt: emberek jetpackkel repülnek, nem is akármilyen magasságban. Mindenesetre az FBI vizsgálatot indított az ügyben.

  Mostanában egyébként úgy tűnik, divatba jött a nem mindennapi eszközökkel történő felszállás. Szintén ma adtunk hírt egy másik férfiról, aki pedig léggömbökkel emelkedett a magasba - akárcsak egy rajzfilmben.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!