A Lufthansa felengedi fedélzetére a maszk nélküli utasokat, ezzel a feltétellel

Azok az utasok, akik nem viselhetnek maszkot, vagy legalábbis azt állítják, hogy egyészségügyi okokból nem hordhatják azt, csak 48 óránál nem régebbi, negatív COVID-19 teszttel és aláírt orvosi igazolással szállhatnak fel a Lufthansa járatok fedélzetére. 

A Lufthansa elsőként kötelezte utasait a maszkok viseletéreForrás: lapping/Pixabay

Ez a szabály a hatéves és annál idősebb utasokra vonatkozik a cégcsoport összes légitársaságán belül, amely magában foglalja a SWISS, a Eurowings, az Austrian Airlines, a SunExpress, a Brussels Airlines és az Edelweiss légicégeket is. Az orvosi igazolás elérhető online, és az orvosoknak alá kell írniuk, hogy az utas valóban nem viselhet maszkot betegség miatt, állapota ugyanakkor repülésre alkalmas.

Május elején a Lufthansa volt az első légitársaság a világon, amelyek kötelezővé tette a maszkok viselését a fedélzeten.

Hamarosan más légitársaságok is csatlakoztak, viszont voltak, amelyek kitiltották a szeleppel ellátott arcmaszkokat, amelyek fokozhatják a koronavírus szétterjedését. Mivel azonban nem minden utas viselhet maszkot hosszabb ideig, a légitársaságok egyedülálló módszereket kínálnak ennek megoldására, hogy a fedélzeten mindenki biztonságban utazhasson.

A Delta Air Linesnál például azoknak az utasoknak, akik nem viselhetnek maszkot, a beszállás előtt orvosi szűrővizsgálaton kell részt venniük, amely akár egy órát is igénybe vehet.

Az elmúlt néhány hónapban a világ minden táján megtiltották a felszállhast azoknak az utasoknak, akik nem hajlandóak maszkot viselni a fedélzeten, és volt, akiket ideiglenes repülési tilalomjegyzékbe vettek. A Delta bejelentette, hogy a szabályaik hatálybalépése óta több mint 100 utast vettek fel ilyen listára.

Ha olyan arcmaszkot keresnek, amelyekben utazás közben könnyű lélegezni, akkor érdemes olyat vásárolni, amelyet kifejezetten repüléshez terveztek – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek