Ez a reptér lett a legforgalmasabb a járványügyi korlátozások idején

  A koronavírus-járvány alaposan átrendezte a világ légitérképének csomópontjait. Ennek eredményeként májusban a texasi Dallas-Fort Worth repülőtér bonyolította a legnagyobb forgalmat, több járat szállt le és fel itt, mint bármelyik más reptéren.

  Repülő a Dallas-Fort Worth International Airport felettForrás: FASTILY/commons.wikimedia.org

  A DFW-n több mint 12 000 járat fordult meg májusban, vagyis kevesebb, mint a 2020 februári forgalom fele, ám így is megelőzte nemcsak az Egyesült Államok, hanem más országok reptereit is. Ez pedig nagyrészt az American Airlinesnak köszönhető, melynek itt található a székhelye, és annak, hogy miután több útvonalat is töröltek, több járatot erre az elosztópontra irányítottak.

  A repterek forgalmát egyébként az utasok és a járatok száma alapján is szokták mérni, a világ 10 legforgalmasabb repülőtere között többnyire az atlantait, a pekingit, a dubait, a tokióit, a chicagóit és a londonit tartják számon.

  Bár a koronavírusos esetek száma továbbra is növekszik az Egyesült Államokban, a légitársaságok lassan visszatérnek a korábbi menetrendhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!