Sem útlevél, sem csomag nem kell az Antarktisz-néző repülőútra

A Qantas novembertől újraindítja az Antarctica Flightsszal közös, Antarktisz-néző útjait. A gépek nem szállnak le a jeges kontinensen, csak felette köröznek, hogy az utasok gyönyörködhessenek a különleges kilátásban - adja hírül a Travel and Leisure.

Forrás: Eduardo Ruiz/pixabay.com

Mint az Antarctica Flights vezérigazgatója, Bas Bosschieter elmondta, az utazáshoz nincs szükség sem útlevélre, sem poggyászra, sőt, akár rövidnadrágban is fel lehet szállni. Az út során az utasoknak ételeket és italokat szolgálnak fel, emellett ismeretterjesztő filmeket játszanak, de meghívott előadók is színesítik a programot és segítenek a felmerülő kérdések megválaszolásában.

A járat Ausztráliából indul, és ez az első alkalom, hogy egy 787-es Dreamlinerrel teszik meg az utat az érdeklődők. A gép körülbelül négy órán keresztül tartózkodik az Antarktisz felett, hogy mindenki kellőképp kiélvezhesse a látványt. Ezért kap minden utas két jegyet is, egyet egy ablak mellé, egyet pedig a folyosóra, és a repülés felénél az ablak mellett ülők helyet cserélnek a szélen ülőkkel.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek