Ha idén nyáron nem is, jövőre már tényleg elreptet Míkonoszra a Ryanair

A 2021-es menetrend részeként június 1-jei indulással hetente két járatot is üzemeltet majd Budapest és Míkonosz között a Ryanair. A népszerű görög szigetre tartó járatokra jegyet egy irányba augusztus 9. vasárnap éjfélig most 28,99 euróért (kb. 9800 Ft) lehet foglalni a Ryanair weboldalán – olvasható a légitársaság szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Már a Ryanair is elindítja járatait MikonoszraForrás: shutterstock.com/PawelKazmierczak

A Ryanair még februárban jelentette be ezt a járatát idén júliusra tervezett indulással, a járványhelyzet azonban közbeszólt. Az akkori közleményük szerint az ír fapados 2020. július 4. és október 10. között, hetente egyszer, szombati napokon közlekedett volna a Budapest-Míkonosz útvonalon. Miután a Ryanair foglalási rendszeréből eltűnt a járat, a Wizz Air gyorsan reagált a helyzetre, júniusban meg is érkezett a közleményük, hogy ők viszont még idén augusztustól elindítják közvetlen járataikat a görög szigetre, ráadásul hetente kétszer.

A két fapados közti folyamatos rivalizálást egyébként remekül jelzi a Ryanair mai, jövő nyári desztinációjáról szóló bejelentésének időzítése és hétvégi jegyakciója, hiszen a Wizz Air legelső idei, Míkonoszra tartó gépe holnap, azaz augusztus 8-án délután száll majd fel. 

Jó, ha tudja! Az országos tisztifőorvosi szolgálat legfrissebb tájékoztatása alapján Görögország a zöld zónába, vagyis a kevésbé veszélyes országok közé kapott besorolást a koronavírus-járvány fertőzöttségi kockázata szempontjából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek