Jót tett a karantén Görögország egyik legszebb szigetének

A koronavírus-járvány miatti leállást ugyan megérzi az ország turizmusa, Szantorini szigetén viszont a helyiek kimondottan örültek annak, hogy visszatértek a „békeidők".

A koronavírus-helyzetet megelőzően Szantorini szigetére napi 10 ezer látogató is érkezett, napjában több turistahajó kötött ki a partoknál, az üdülősziget még az amúgy is jelentős görögországi turisztikai választékból is kiemelkedett népszerűségével. Azonban az elmúlt hónapokban éppúgy leállt az idegenforgalom itt is, mint szinte mindenhol a világon, ám emiatt a helyiek egyáltalán nem bánkódtak – írja cikkében a The Telegraph.

A 15 ezer lakosú Szantorini szigetére tavaly 2 millió turista látogatott elForrás: NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd

Görögország júliusban könnyített a beutazási korlátozásokon, ám egyelőre még csak a hányadát érik el a foglalások a tavalyi év hasonló időszakának. A hotelfoglalások a korábbi 20 százalékát sem érik el, ám a helyi bortársaság elnöke szerint a lakosok örültek, hogy a sziget egy kis lélegzethez jutott.

„A természet visszatért" – nyilatkozta Markos Kafouros, a Santo Wines elnöke. „Sokkal kevesebb ember, sokkal kevesebb autó és kevesebb zaj volt a szigeten, amelyet ismét birtokba vett a természet."

Szantorini 2019-ben rekordot jelentő 2 millió turistát fogadott, miközben a teljes sziget lakossága alig haladja meg a 15 ezer főt.

Görögország a tisztifőorvosi szolgálat besorolása alapján a július 15-i kormányrendelete szerint a magyar utazók számára a „zöld zónába", vagyis az alacsony fertőzöttségi kockázatú országok közé tartozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek