Görögországban is szigorítanak a maszkviselési szabályokon

Görögországban kötelező lesz szájmaszkot viselni minden beltéri nyilvános helyen, miután a mediterrán országban újra megugrott a koronavírusos esetek száma - adja hírül az MTI.

Fürdőzők KorfunForrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A száj és az orr eltakarása a kültéren is kötelező lesz ott, ahol nem lehet ügyelni a megfelelő távolságtartásra. Görögországban eddig a tömegközlekedési eszközökön volt csak kötelező a szájmaszk, ezt terjesztették ki tíz napja az élelmiszerüzletekre is.

Az országban augusztus közepéig meghosszabbították a látogatási tilalmat az idősotthonokban és a kórházakban. Az esküvőket, temetéseket és keresztelőket legfeljebb száz ember részvételével tarthatják meg. Augusztus végéig betiltották a fesztiválokat és koncerteket.

Görögországban két hónapja nem volt olyan magas az új megbetegedések száma, mint pénteken, amikor 78 új Covid-19-megbetegedést regisztráltak. Eddig 4447 esetet találtak, a halálos áldozatok száma 202. 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összesítése szerint rekordmértékű volt ismét a koronavírussal fertőzöttek számának napi növekedése a világon pénteken, 292 527-el nőtt a fertőzőttek, 6812-vel a halálos esetek száma. A legnagyobb mértékű növekedés az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Dél-Afrikában volt.

Az előző rekordmértékű növekedés a fertőzöttek számában július 24-én volt, akkor 284 196 új fertőzöttet regisztráltak, a halálesetek száma pedig aznap 9753-al nőtt, és ez volt a második legnagyobb napi növekmény a halotti statisztikában.

Júliusban átlagosan naponta 5200-al nőtt a halottak száma, míg a júniusi napi átlag 4600 volt.
A múlt hét folyamán a világ közel 40 országában mértek rekordmértékű növekedést a fertőzöttek számában, közel kétszer annyi országban dőlt meg a heti rekord, mint az előző héten.

A világon mindenhol lendületet vesz a járvány. A múlt héten a latin-amerikai térség országaiban a fertőzéses esetek száma meghaladta az Egyesült Államokban és Kanadában együttesen regisztráltakét.

A mexikói egészségügyi minisztérium pénteki tájékoztatása szerint az országban egy nap alatt 688-an haltak meg koronavírus-fertőzésben, így 46 688-re nőtt a fertőzésben meghaltak száma, és ezzel az ország a harmadik lett a globális összesítésben az Egyesült Államok és Brazília után, leszorítva a negyedik helyre Nagy-Britanniát. Rekordmértékű volt a fertőzöttek számának napi növekedése is: 8458 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a számuk 424 637-re nőtt.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek