Az angol légicég arra kéri ügyfeleit, szakítsák meg a spanyolországi nyaralásukat, különben ott maradnak

A hét elején még mi is hírt adtunk arról, hogy dühösek a Spanyolországból hazatérő angol turisták, mert az angol kormány egyik napról a másikra bejelentette, hogy múlt szombattól az onnan visszatérőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. Most még jobban eldurvult helyezt. A Jet2 brit diszkont légitársaság spanyolországi ügyfeleinek százait kéri arra, hogy azonnal térjenek vissza az Egyesült Királyságba, vagy kockáztatják, hogy maguknak kell megoldaniuk a hazajutásukat.

A cég kemény választás elé álította az éppen nyaralásukat töltő ügyfeleitForrás: By Ken Fielding/https://www.flickr.com/photos/kenfielding, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org

A Jet2 elmondta, hogy úgy döntött, augusztus 9-ig felfüggeszti a Tenerifére, Gran Canariára, Fuerteventurára, Lanzarote-ra, Mallorcára, Menorcára és Ibizára közlekedő járatait.

A Spanyolország más részeire indított járataikat már törölték, és a társaság augusztus 3-ig üres kimenő járatokat üzemeltet az ügyfelek felvételére.

David Jonest – aki kéthete utazott Spanyolországba a párjával, –  szöveges üzenetben értesítették arról, hogy törölték a visszaútjukat. Jones úr azt mondta, hogy a cég telefonon azt mondta neki, intézzék saját maguk a hazajutásukat, ha nem akarják elfogadni az egy héttel korábban visszatérő járatot. A pár augusztus 8-án jött volna vissza Alicantéből, és az easyJetnél is volt foglalásuk, amit viszont minden alternatíva nélkül töröltek. Most a Ryanairnél vették meg a jegyüket, hogy haza tudjanak repülni.

A West Midlandsből származó Jones úr elmondta: „Megértem, hogy nehéz idők járnak, ezért fel voltunk készülve a karanténra, és ezért volt alternatív foglalásunk tartalékban. Nagyon csalódott vagyok, hogy úgy tűnik, mindkét társaság gyorsan és lazán kijátssza a jogi kötelezettségeit."

A Jet2 szóvivője elmondta: "Üres kimenő járatokat indítunk ezekre az úti célokra augusztus 3-ig, és felvesszük a kapcsolatot azokkal az utasainkkal, akik jelenleg kint tartózkodnak, hogy tájékoztassuk őket az Egyesült Királyságba való visszatérésük lehetőségeiről. Természetesen elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért, hiszen sokan hosszabb nyaralást terveztek." Hozzáfűzték, hogy a kormány mostani intézkedései miatt nagyon gyorsan kellett reagálniuk a változó helyzetre – írja az Evening Standard. 

indez azután történt, hogy az Egyesült Királyság törölte Spanyolországot a biztonságos országok listájáról, mivel az országban a koronavírus-esetek száma rohamosan növekedni kezdett.

Az angol külügyminisztérium azt tanácsolta a briteknek, hogy térjenek vissza Spanyolországból és csak a legszükségesebb esetben utazzanak oda. Rory Boland, szerkesztő szerint a nyaralók a kormány tanácsai és az utazási cégek közötti „háború" közepén ragadtak.

"A kormány azt mondta, hogy a Baleár-szigeteken és a Kanári-szigeteken vakációzóknak nem kell idő előtt visszatérniük, de a Jet2 úgy döntött, hogy mégis haza kellene jönniük" – mondta Boland.

„A Jet2-nek sürgősen tisztáznia kellene, hogy ez követelmény vagy választás, és ezt egyértelművé kell tennie az ügyfelei számára, akiknek a lefoglalt útjukat felmondták, és világossá kellene tennie, hogy jogosultak-e az utazásuk árának visszatérítésére. Az elmúlt hét érthető módon teljes zavart okozott a nyaralók körében. A brit kormánynak szorosabban együtt kell működnie a turisztikai szolgáltatókkal annak érdekében, hogy az utazásszervezők és a légitársaságok jobban kezeljék a változó helyzetet, és hogy a nyaralók ne kerüljenek választás elé, hogy vagy a kormány tanácsát követik vagy esetlegesen elbukják a pénzüket, amit a nyaralásukért fizettek."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek