Törli spanyolországi útjait Európa legnagyobb utazási irodája

Az elmúlt napokban az egyes európai országok egymást követően szigorítottak a spanyolokkal szemben – legutóbb például a britek jelentették be, hogy karantén vár azokra, akik Spanyolországból érkeznek vissza, mivel ismét napról napra növekszik a koronavírusos esetek száma. Európa legnagyobb utazási irodája, a TUI is ezért döntött úgy, hogy augusztus első hetének végéig törli az összes, Spanyolországba tartó útját, megelőzve ezzel a járvány továbbterjedését – írja cikkében a Reuters. 

Forrás: basiczto / Shutterstock

A törlések kapcsán a TUI kitért arra is, hogy ellentétben a többi utazási irodával, ők mindössze a „szárazföldi" spanyolországi utakat törölték. Tehát például a Baleár-szigetekre vagy éppen a Kanári-szigetekre továbbra is lehet náluk foglalni utakat. A korlátozások/törlések egyelőre augusztus 9-ig maradnak életben, az újabb döntésre aznap lehet számítani.

Az általunk megkérdezett TUI Magyarország Kft. képviseletében Török Balázs azonban elmondta, a TUI cégcsoport brit kirendeltségének döntése csak az angol nyaralókat érinti, a TUI magyarországi központja azonban hivatalosan az osztrák-német piachoz tartozik, amely nem hozott ilyen döntést, így a magyar utazóknak egyelőre nincs okuk az aggodalomra.

A Konzuli Szolgálat weboldalán található legutolsó adatok szerint Spanyolországot a magyar utazók számára a biztonsági besorolás alapján még a zöld színnel jelzett, legenyhébb biztonsági besorolási kategóriába tartozó országok és térségek között jelölik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek