Dühösek a Spanyolországból visszatérő angol turisták, az új szabályok tönkretették a nyaralásukat

Hatalmas sorok állnak az Egyesült Királyság repülőterein. A spanyol nyaralásból visszatérő, dühös utasok arra panaszkodnak, hogy az angol kormány új karanténszabályai "tönkretették" a terveiket. Az új rendelet szerint ugyanis szombat éjféltől, aki visszatér az Egyesült Királyságba, utána 14 napra karanténba kell vonulnia, mivel Spanyolországban rohamosan növekedtek a koronavírusos esetek száma. A Külügy- és Nemzetközösségi Hivatal (FCO) kezdetben csak a Spanyolország szárazföldre irányuló utazás esetén javasolta a karantént a visszaérkezőknek, ám ezt a rendelkezést hétfő este frissítették, és kiterjesztették a Baleár-szigetekre és a Kanári-szigetekre is – írja az Evening Standard.

Angol turisták a londoni gépükre várakoznak Palma de Mallorca repterénForrás: AFP/Jaime Reina

Azok az emberek, akik éppen Spanyolországba utaztak, vagy tervek szerint oda utaztak volna, döbbenetüket és értetlenségüket fejezték ki az új szabályokkal kapcsolatban. Az egyik utazó hosszú sorokról posztolt a Luton Repülőtéren, azokról, akik Spanyolországból érkeztek vissza az Egyesült Királyságba. A közösségi oldalon azt sugallta, hogy túl sok az utas ahhoz, hogy a társadalmi távolságot be lehessen tartani. "Ez a karantén miatt van" – írta egy Twitter-üzenetben.

Joe Allen, egy londoni televíziós producer, aki  vasárnap érkezett vissza Madridból, térdre kényszerítő döntésként értékelte, miszerint a kormánya Spanyolországot levette a biztonságos országok listájáról.

Vártunk a megfelelő időre, hogy a karantént eltöröljék Spanyolországra vonatkozóan, és ha ezt tudtam volna, nem utaztok oda" – mondta.

Hozzátette még, hogy nem tehetnek semmit, be kell tartaniuk a szabályokat, de mindannyian csalódottak. A 32 éves férfi elmondta, hogy a kormánytól nem volt hivatalos értesítése a karanténról, de megértette annak fontosságát.

Nem csak emiatt voltak csalódottak a spanyolországi nyaralók. Az Oxfordshireből származó 41 éves Laura Wood családjával repült a Gatwick repülőtérről kéthetes nyaralásra a spanyol Costa Blancába. Nem sokkal az intézkedések hatálybalépése után vasárnap tért vissza.

Ez teljesen más nyaralás volt, mint korábban, mert nem számíthat arra, hogy 30 fokos hőségben maszkot kell viselnünk a tengerparton" – mesélte.

A 32 éves Sophia Fadil, Brightonból a kiskereskedelemben dolgozik, miután elbocsátották az utazási iparban betöltött állásának elvesztése miatt. Azt mondta, hogy az intézkedések arcon csapásként szolgáltak az utazási ipar számára. "Felháborító, hogy a kormány végül három órával a végrehajtást megelőzően hozta meg ezt a döntést, így nem adott senkinek elegendő időt a hazautazásra." – mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek