A Gyűrűk ura ihlette a spanyolok legújabb túraútvonalát

Ahhoz, hogy Új-Zélandon, a hobbitok és tündék világában érezzük magunkat, most elég ha Spanyolországig utazunk. Legalább is addig, amíg nem korlátozza már semmi a szabad világlátást. De, hogyan "költözött" Új-Zéland a spanyolokhoz? Egy vadonatúj túraútvonalnak köszönhetően, amit J. R. R. Tolkien fantasztikus trilógiája, a Gyűrűk ura ihletett.

Tongariro, Új-Zéland - A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A Madrid közelében húzódó Sierra Norte-hegységben találjuk azt a találóan elnevezett útvonalat, amit El Camino del Anillo - a Gyűrű útjának - neveznek. Ez egy 122 km hosszú, kör alakú gyalogút, amely nyolc szakaszra oszlik, és körülbelül egy hét alatt járható be teljesen. Ha akarjuk akár még a Camino de Santiago vagy más híres zarándokutak alternatívájaként is felfoghatjuk.

A túraút misztikus területeken kanyarog, keresztül szabdalt sziklák és ősi erdők között, melyek a Gyűrűk ura könyvek helyszíneit igyekeznek megeleveníteni. A Gyűrű útja útvonal egy látogatóközpontban indul El Molarban, mielőtt továbbhalad a vadonba. Az egyes megállók között ott van Buitrago del Lozoyán, mely hasonlít Középfölde Bree nevű falujára, a Horcajuelo de la Sierra, pedig olyan akár Völgyzugoly, legalább is az elmondások szerint; Torrelaguna szintén említésre méltó, mert ez Gondor városára emlékeztetheti a vándorokat - olvasható a Lonely Planet oldalán.

Az El Camino del Anillo-t, vagyis a Gyűrű útját öt éven keresztül alakították, és minden tündékben, hobbitokban, vándorokban és törpékben hívő és nem hívő utazót szívesen látnak rajta. A lényeg, hogy az itt járók észrevegyék, hogy az ember milyen erősen tud kapcsolódni a természethez. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek