Több amerikai államban kötelezővé tették az utcán is a szájmaszkot

  Ohióban, Minnesotában és Indianában is folyamatosan emelkedik az újonnan diagnosztizált vírusfertőzöttek száma, és ezért mindhárom államban mindenkinek kötelező lesz a szájmaszk viselése az utcán és a munkahelyen egyaránt - adja hírül az MTI.

  Sétálók a New York-i Central Parkban, még áprilisbanForrás: Brazil Photo Press via AFP/Vanessa Carvalho/

  Minnesotában szombattól kötelezővé a szájmaszk, Indianában hétfőtől lesz kötelező az állam egész területén a szájmaszk viselése, utcán és beltéren - boltokban, munkahelyeken - egyaránt. Minden nyolcévesnél idősebb indianainak hordania kell majd a védőmaszkot.

  Ohioban csütörtöktől írják elő az államban mindenütt érvényes maszkviselési kötelezettséget, mégpedig minden, tízévesnél idősebb ohióinak. Oregon meghosszabbította az államban eddig is érvényben lévő maszkviselést hatéves kortól kezdve, emellett péntektől maximum száz ember lehet egyszerre jelen a presszókban, éttermekben, templomokban és a közélet más zárt tereiben. 

  Washingtonban csütörtöktől tette kötelezővé a szájmaszkok viselését az utcákon, és aki nem tartja be az előírást, komoly pénzbüntetésre számíthat. Egyúttal október 9-ig meghosszabbították az egészségügyi szükségállapotot is.

  A fővárosban, valamint a szomszédos Marylandben és Virginiában folyamatosan emelkedik az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Marylandben különösen megugrott a Baltimore-ban és a tengerparti vidékeken diagnosztizált fertőzöttek száma. Változatlanul heves a járvány Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában.

  Az amerikai kormány további ötmilliárd dollárt ad az idősotthonoknak, amelyekben a járvány aránytalanul sok halálos áldozatot követelt.

  A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda esti adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 3 millió 800 ezer a fertőzöttek és a 147 ezret is meghaladó a vírusfertőzés szövődményeiben elhunytak száma.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!