Gócpont alakult ki a népszerű osztrák üdülőfaluban

Sankt Wolfgang, a salzkammerguti tóvidéken, a Wolfgangsee partján található, népszerű osztrák üdülőhely szerdán 53 új fertőzésről számolt be, ami felvetette az aggodalmakat, hogy idő előtt véget érhet a nyári turisztikai szezon az ország egyik legismertebb tavának környékén - adja hírül a reuters.com.

Forrás: Dmitry A. Mottl/commons.wikimedia.org

Az első eset után több mint ezer embert teszteltek St. Wolfgangban, két szállodát is bezártak, és meghosszabbították a kijárási korlátozásokat 23 órától reggel 10-ig.

A vírus a hírek szerint a szálloda személyzetén keresztül kezdett terjedni, az 53 fertőzöttből 52-en a város vendéglátóiparában dolgoznak. Ezek után minden olyan vendéget értesítenek az esetről, akik július 15-től a városban tartózkodtak.

Télen egyébként az innen négy órányi autóútra található Ischgl síközpont vált gócponttá. A tartományi kormány egyelőre nem tervezi több szálloda bezárását vagy karantén elrendelését, de nem zárja ki ezt a lehetőséget, ha szükség lesz rá.

Ausztriában egyébként a járvány más nyugat-európai országokhoz képest mérsékelten zajlott, összesen 20 510 esetet és 713 halálesetet regisztráltak, bár a fertőzések üteme felgyorsult az elmúlt hónapban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek