Gócpont alakult ki a népszerű osztrák üdülőfaluban

  Sankt Wolfgang, a salzkammerguti tóvidéken, a Wolfgangsee partján található, népszerű osztrák üdülőhely szerdán 53 új fertőzésről számolt be, ami felvetette az aggodalmakat, hogy idő előtt véget érhet a nyári turisztikai szezon az ország egyik legismertebb tavának környékén - adja hírül a reuters.com.

  Forrás: Dmitry A. Mottl/commons.wikimedia.org

  Az első eset után több mint ezer embert teszteltek St. Wolfgangban, két szállodát is bezártak, és meghosszabbították a kijárási korlátozásokat 23 órától reggel 10-ig.

  A vírus a hírek szerint a szálloda személyzetén keresztül kezdett terjedni, az 53 fertőzöttből 52-en a város vendéglátóiparában dolgoznak. Ezek után minden olyan vendéget értesítenek az esetről, akik július 15-től a városban tartózkodtak.

  Télen egyébként az innen négy órányi autóútra található Ischgl síközpont vált gócponttá. A tartományi kormány egyelőre nem tervezi több szálloda bezárását vagy karantén elrendelését, de nem zárja ki ezt a lehetőséget, ha szükség lesz rá.

  Ausztriában egyébként a járvány más nyugat-európai országokhoz képest mérsékelten zajlott, összesen 20 510 esetet és 713 halálesetet regisztráltak, bár a fertőzések üteme felgyorsult az elmúlt hónapban.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!