Soha többé nem repülhetünk olyan kényelmesen, mint ennek a hatalmas Airbusnak a fedélzetén

A koronavírus-járvány idején a légitársaságok szerte a világon pihentetik az Airbus A380-as repülőgépekből álló flottáikat, többen folyamatosan is. Egy légitársaság azonban készen áll a típus az újbóli elindítására: az Emirates. A négymotoros, kétszintes behemót akár 800 utast is befogadhat, így ez a legnagyobb személygépjármű, amelyet valaha építettek – írja a Business Insider.

A minden luxussal felszerelet hatalmas gép az utasok kényelmi szemponthjait figyelembevéve lettek megépítveForrás: G patkar/Wikipedia

 Az első egység 2007-ben indult útjára, és az Emirates számára az A380 lett a tökéletes repülőgép. Kihasználta a hatalmas méretének előnyeit, hogy márkáját rendkívül fényűző luxus légitársasággá alakítsa és megalapozza hírnevét. "Sok szempontból meghatároz minket" – mondta egyik interjújábanTim Clark, az Emirates elnöke, aki a 70-es évek eleje óta dolgozik a légiközlekedésben. "Hatalmas összeget költöttünk erre a gépre, mind repülés közben, mind a földön, és ez tényleg kifizetődő."

Az Emirates többek között bevezette a bárokat, az első osztályú privát lakosztályokat, és még zuhanyzókat is kiépített, amelyeket az első osztályon utazók használhatnak a repülés során.

Noha a világjárvány miatt az A380-asok jelenleg nem repülnek, a légitársaság a repülőgépeket újból üzembe helyezi – az első A380-asok ezen a héten kezdik meg a repülést, és a lehető leghosszabb ideig tervezik őket használni.

Remélhetőleg még legalább tíz évig látjuk őket repülni. Sajnos már nem gyártják, tehát semmit sem tehetünk. Folytatjuk velük a repülést, amíg csak tudjuk" – mondta.

Az új repülőgép technológiájának és hatékonyságának fejlődése ellenére Clark azt mondta, hogy az utasok szempontjából egyszerűen nem érik el az A380-at. "Nagyon jó gépek lesznek, de hogy őszinte legyek, semmi sem lesz olyan jó" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek