A dubaji világkiállítást 2021 októberére halasztották

Az Egyesült Arab Emírségek hatósági felkérését követően a nemzetközi testület szavazásra bocsátotta, hogy elhalasszák az idénre tervezett világkiállítást Dubajban. Most úgy tűnik, hogy az Expo csak 2021. október 1-jétől indul, és majd hat hónapon keresztül, 2022. március 31-ig – olvasható a Breaking Travel News cikkében.

Középen az Al Wasl Plaza hatalmas kupolája, a kiállítás egyik leglátványosabb épülteForrás: EXPO2020DUBAI.COM

A csúsztatás lehetővé teszi minden résztvevő számára, hogy biztonságosan kezelje a koronavírus járványt. Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Expo 2020 Dubaj magasabb szintű bizottságának elnöke elmondta, hogy üdvözlik a döntést, miszerint a világkiállítást egy évvel későbbre halasztják. Szerinte ez a rendezvény kulcsszerepet játszik a világjárvány utáni világ kialakításában, amikor erre a leginkább szükség lesz.

„Az elmúlt 50 évben igyekeztünk hidakat, kapcsolatokat és partnerségeket építeni az egész világon, mert hiszünk abban, hogy valódi együttműködéssel mindenki jövőjét megóvjuk" – tette hozzá.

A járvány miatti korlátozások következtében az érintett országok távolról szavaztak az Egyesült Arab Emírségek kormánya által április elején javasolt késleltetési javaslatról. A szavazás május 29-ig nyitva áll, ám a szavazatok a kétharmados küszöböt a szavazás megnyitását követő egy héten belül meghaladták.

Ez lesz az első világkiállítás, amelyet a Közel-Kelet, Afrika, Dél-Ázsia régióban tartanak, és legnagyobb esemény lesz az arab világban. 

Az Expo 2020 most már 2021-ben 192 országot fogad majd, valamint vállalkozásokat, szervezeteket és oktatási intézményeket is vár. Az Expo helyszíne, amely összesen 438 hektárt fog lefedni, Dubaj déli kerületében, az Al Maktoum nemzetközi repülőtér közelében található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek