A Lion Air elhamarkodta az újraindulást

Csak néhány héttel ezelőtt indította újra belföldi járatait az indonéz Lion Air légitársaság, de máris újra le kellett állítania azokat, mert az utasok nem tartották be a vírussal kapcsolatos előírásokat - adja hírül a cnn.com.

A jakartai Soekarno-Hatta Nemzetközi RepülőtérForrás: Gunawan Kartapranata/wikipedia.org

A Lion Air csoport, amelybe a Batik Air és a Wings Air is tartozik, május 10-én nyitotta meg újból a rövid távú útvonalait, június 5-től azonban ismét felfüggesztette összes járatát, beleértve a külföldi, Szaúd-Arábiába, Kínába, Malajziába és Szingapúrba közlekedőket is.

Mint a cég képviselője egy sajtóközleményben írta, a leendő utasok nem szállhattak repülőre, mert nem teljesítették azokat az előírásokat, melyeket még a veszélyhelyzeti időszak alatt hoztak, például nem töltöttek ki szükséges dokumentumokat, de a távolságtartás szabályaira is fittyet hánytak, miközben a jakartai székhelyű légitársaság igyekezett minél nagyobb a biztonságról gondoskodni a fedélzeten.

Például az alapos takarítás mellett lezárták a középső üléseket és kicserélték a HEPA szűrőket azokon a gépeken, ahol felmerült a fertőzöttség gyanúja. A döntés okai között a Lion Air a munkavállalók egészségének védelmét is említette.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek