Indonéziában önkéntes kísértetek tartatják be a kijárási korlátozást

A Java szigetén található Kepuh utcáit a közelmúltban titokzatos, fehér lepedőbe tekert alakok lepték el, melyek igyekeznek elriasztani a lakókat attól, hogy az utcára menjenek - adja hírül a Reuters.

Kísértetnek öltözött résztvevők a 2019-es bantuli karneválonForrás: Acho/shutterstock.com

A szellemeket a rendőrség abban a reményben veti be, hogy felelevenítik az ősi babonákat, melyek a helyi folklórban a pocongokhoz, vagyis a halottak csapdába esett lelkeihez kapcsolódnak.

Az önkéntesek fehér lepelben, fehérre mázolt arccal és feketével kihúzott szemmel jelennek meg az utcákon, kezdetben azonban épp ellenkező hatást váltottak ki, mint amilyet szerettek volna: az emberek ugyanis inkább kíváncsiak lettek rájuk. Azóta a szervezők változtattak a taktikán, és a pocong-járőrök váratlanul rá is ijeszthetnek az utcán sétálókra, gyanútlan ücsörgőkre.

Indonéziában ugyan nem hirdettek kijárási tilalmat, mivel azonban Kína után itt a legmagasabb a koronavírus okozta halálesetek aránya Ázsiában, egyes települések úgy döntöttek, saját kezükbe veszik az ügyet és korlátozzák lakóik mozgását.

Mint Priyadi, a település vezetője elmondta, az emberek a megszokott módon akarnak élni, és nagyon nehezükre esik, hogy kövessék a biztonsági előírásokat és otthon maradjanak. Az országban jelenleg 4 241 megerősített koronavírus-eset van, és 373-an hunytak el a járványban.

A Reuters beszámolója szerint „a természetfeletti stratégia" működni látszik, és úgy tűnik, hogy a az emberek tényleg menekülnek a szellemek elől. "Mióta megjelentek a pocongok, a szülők és a gyerekek nem hagyják el az otthonaikat, az emberek nem gyülekeznek az utcán, és nem maradnak kint az esti ima után" - mondta Karno Supadmo helyi lakos.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek