Háborgó és aggódó utasokkal szállt fel egy spanyol légitársaság gépe

Tegnap a spanyol kormány a járvány miatti tiltások fokozatos csökkentési tervének első szakaszaként lehetővé tette a spanyol szigetek közötti utazást, a szállodák megnyitását, valamint a teraszok, bárok és éttermek félházas működését. Ennek az intézkedésnek következményeként szállhattak fel az Iberia Express járata is. Azonban az első járatok egyikén pánik tört ki, amit több utas is rögzített a telefonjával. A Kanári-szigetekre tartó gépen az utasok a légiutas-kísérővel vitatkoztak, amiért a kormányzati előírásokat figyelmen kívül hagyva az embereket két méternél közelebb ültették le egymástól.

A spanyol fapados légicég vezetősége szerint ők biztonságosan jártak elForrás: Anna Zvereva/Wikipedia

Az egyik utas, Hernández Efrén vasárnap tweetelt a fedélzetéről, ezt írva: "Hol van a biztonsági távolság, Ibéria? A repülőgép majdnem teljesen megtelt, és az utasok között nincs üres ülés. Ez szégyen." A rögzített felvételeken több utas vitatkozik a maszkot viselő légiutas-kísérővel, aki próbálja lecsillapítani a háborgó utasokat. Az Iberia Express IB3838 járata Madridból tartott Las Palmas de Gran Canaria felé. A felvételeken az is látható, hogy minden utas maszkot visel.

A járatok üzemeltetése abban az esetben engedélyezett, amennyiben a légitársaságok betartják, hogy 50 százalékos utaskapacitással repülnek. A repülőgép azonban majdnem teljesen megtelt, és az utasok között egyáltalán nem hagytak üres helyeket.

Egy másik utas ezt tweetelte: "Mi a fene ez? Hogyan engedhetik meg? Megőrültünk? Hol van biztonsági távolsága Iberia?"

Az Iberia Express azóta cáfolta az állításokat. A társaság így reagált az egyik utas Twitter bejegyzésére: "Sajnáljuk, hogy ezt írta. Ugyanakkor biztosítani szeretnénk Önt, hogy az összes előírást betartjuk. Megsokszoroztuk a fedélzet minden elemének napi takarítását és fertőtlenítését. Flottánk légkeringtetését olyan HEPA szűrőkkel láttuk el, amelyek 99,9% -ban hatékonyak a vírusok és baktériumok ellen."

Korábban a légitársaságokat felkérték, hogy figyeljenek a távolságtartásra és "megfelelő módon alkalmazzák a biztonságos repülést az utasok számára.

Egy kongresszusi képviselő, Ana Oramas, azt mondta, hogy Madrid beavatkozását kéri, mondván, ez elfogadhatatlan. A Kanári-szigetek közmunkaügyi és közlekedési minisztere szerint a légitársaságoknak be kell tartaniuk a biztonsági távolságtatásra vonatkozó szabályokat, és aggodalmát fejezte ki e szabálysértések miatt. A Kanári-szigetek eddig 149 halálesettel sikerült alacsony szinten tartani a fertőzéseket – írja a The Sun. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek