Kiderült, melyek a világ legjobb repterei

Idén virtuálisan adták át a Skytrax World Airport Awards díját, mely az utasok elégedettsége alapján értékeli az egyes repülőtereket. A felmérés több mint 39 különféle területen ellenőrzi a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét az indulástól kezdve egészen az érkezésig. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű vélemény-nyilvánításának alapján határozzák meg.

Részlet a Changi reptérbőlForrás: Muhammad Hasbi/pixabay.com

A Budapest Airport a tavalyi 89. helyről a 93. helyre esett vissza tavalyhoz képest, de a kelet-európai repülőterek régiós rangsorában első helyet ért el, megelőzve (sorrendben) Bukarestet, Tallint, Kijev-Boriszpolt, Rigát, Belgrádot, Pozsonyt, Tbilisit, Szkopjét és Szófiát - derül ki az Airportal cikkéből.

A régiós versenytársak közül Varsó három helyezést javítva a 88. helyen futott be, Prága viszont kiesett a top 100-ból. Bécs a tavalyi eredményéhez képest három helyezést javítva a 16. lett. A közép-európai regionális rangsorban Bécs a negyedik, Varsó a nyolcadik, Prága a kilencedik helyen szerepel.

A világrangsorban megőrizte vezető pozícióját a Szingapúr-Changi reptér, amely immár nyolcadik alkalommal lett a világ legjobb repülőtere. Csakúgy mint tavaly, Tokió Haneda a második lett, Doha Hamad pedig egy helyet javítva a harmadik lett, letaszítva a dobogóról a Szöul Incshon repülőteret, amely idén a negyedik helyezést érte el.

A rangsorban ötödik müncheni repülőtér két helyet javított a 2019-es eredményéhez képest, így megszerezte az Európa legjobb repülőtere címet.

A világ első tíz repülőtere közé még sorrendben Hong Kong, Tokió Narita, Centrair Nagoya, Amszterdam Schiphol és Kansai tudott bekerülni. Az amszterdami repülőtér öt helyet javított 2019-es eredményéhez képest, így tudott bekerülni a tíz legjobb közé.

Európa nagy átszálló repterei közül Zürich a 11., London-Heathrow a 12., Frankfurt a 14., Párizs (CDG) a 20., Madrid a 27. helyre futott be. Érdekes megemlíteni, hogy a világ egyik legnagyobb átszálló repülőtere, a dubaji (DXB) repülőtér csak a 25. helyre fért fel a világrangsorban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek