Brutális pusztítást végzett a fertőtlenítés a spanyol tengerparton

  A Cadiz közelében fekvő Zahara de los Atunes üdülőhely traktorokkal permetezett fertőtlenítőszert a tengerparta körülbelül 2 kilométernyi szakaszon, hogy megvédje a gyermekeket a koronavírustól, miután Spanyolország lazított a korlátozásain - adja hírül a BBC.

  Zahara de los AtunesForrás: Killeando/commons.wikimedia.org

  A környezetvédők szerint a lépés brutális károkat okozott a helyi ökoszisztémában, María Dolores Iglesias, az egyik helyi környezetvédelmi csoport vezetője azt mondta, a saját szemével látta, hogy a fehérítő mindent elpusztított a földön, semmilyen élőlényt nem lehet látni, még rovarok sem.

  A strand és a dűnék egyébként a vándormadarak védett fészkelőhelyei, és mint Iglesias elmondta, legalább egy fészket látott, amelyet a traktorok megsemmisítettek a tojásokkal együtt. Hozzátette, hogy míg az aszfalton elfogadott a fertőtlenítő használata, a természetes élőhelyeken nem az, a település megsértett minden szabályt.

  Iglesias elmondta, hogy a lezárások miatt a vadon élő állatok megszaporodtak a tengerparton, melynek egyébként megvan a saját öntisztító rendszere, tehát erre a lépésre semmi szükség nem volt.

  "Nem élő ökoszisztémaként gondolnak erre a területre, hanem nagy darab földként" - tette hozzá.

  Agustín Conejo helyi hivatalnok elismerte, hogy rossz lépés volt, az andalúziai regionális kormány fontolóra veszi, hogy a helyi hatóságot pénzbírsággal sújtsa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!