Brutális pusztítást végzett a fertőtlenítés a spanyol tengerparton

A Cadiz közelében fekvő Zahara de los Atunes üdülőhely traktorokkal permetezett fertőtlenítőszert a tengerparta körülbelül 2 kilométernyi szakaszon, hogy megvédje a gyermekeket a koronavírustól, miután Spanyolország lazított a korlátozásain - adja hírül a BBC.

Zahara de los AtunesForrás: Killeando/commons.wikimedia.org

A környezetvédők szerint a lépés brutális károkat okozott a helyi ökoszisztémában, María Dolores Iglesias, az egyik helyi környezetvédelmi csoport vezetője azt mondta, a saját szemével látta, hogy a fehérítő mindent elpusztított a földön, semmilyen élőlényt nem lehet látni, még rovarok sem.

A strand és a dűnék egyébként a vándormadarak védett fészkelőhelyei, és mint Iglesias elmondta, legalább egy fészket látott, amelyet a traktorok megsemmisítettek a tojásokkal együtt. Hozzátette, hogy míg az aszfalton elfogadott a fertőtlenítő használata, a természetes élőhelyeken nem az, a település megsértett minden szabályt.

Iglesias elmondta, hogy a lezárások miatt a vadon élő állatok megszaporodtak a tengerparton, melynek egyébként megvan a saját öntisztító rendszere, tehát erre a lépésre semmi szükség nem volt.

"Nem élő ökoszisztémaként gondolnak erre a területre, hanem nagy darab földként" - tette hozzá.

Agustín Conejo helyi hivatalnok elismerte, hogy rossz lépés volt, az andalúziai regionális kormány fontolóra veszi, hogy a helyi hatóságot pénzbírsággal sújtsa.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek