Kinyithatnak a spanyol szigetek szállodái, de van egy kis probléma

Május 4-én hivatalosan már kinyithattak a Spanyolország kisebb szigetein található szállodák, mint a Baleár-szigetekhez tartozó Formentera, valamint a Kanári-szigetek részét képező La Gomera, El Hierro és La Graciosa hotelei. A szállások 30%-os kapacitással üzemelhetnek, jó pár hétig azonban valószínűleg ezt sem fogja elérni a telítettségük - a szigetekre jelenleg ugyanis nem indulnak kereskedelmi járatok, és egyelőre a spanyolok sem hagyhatják el a tartományt, ahol laknak - adja hírül a telegraph.co.uk.

FormenteraForrás: Orsi Oletics/pixabay.com

A nagyobb szigetek, mint például Mallorca, egy héttel később, május 11-től kezdődően nyithattak ki Spanyolország többi részével összhangban, de a spanyolok várhatóan csak június 22-től utazhatnak, míg a külföldiek ennél is később léphetnek be az országba. Néhány nagyobb üdülőhely akár 2021 húsvétig is várhat a nyitással.

A szállodáknak persze fokozott óvintézkedéseket kell bevezetniük, ha ismét vendégeket akarnak fogadni. Például védőpajzsokat kell elhelyezniük bizonyos helyeken, emellett korlátozniuk a recepció területén egyszerre tartózkodók számát, valamint kézfertőtlenítőt és érintésmentes hőmérőket is biztosítaniuk kell.

Várhatóan irányító táblákat helyeznek el, melyek egyirányú útvonalakat jelölnek ki, hogy minél jobban be lehessen tartani az előírt távolságot. A vendégke fertőtlenítő szőnyegre léphetnek a bejáratnál, és mindent, amihez hozzáérnek - szobakártyák, hitelkártya-eszközök, billentyűzetek - a használat után fertőtlenítik. A felvonóban csak azokkal szállhatnak be, akik együtt is utaznak, kivéve talán a nagyobbakat, és kötelező a maszk használata.

Valószínűleg az alkalmazottak is maszkot és kesztyűt fognak viselni, a poggyászok fogantyúit a belépéskor letörlik, és a parkolás rendje is átalakul. A hálószobákban valószínűleg csökken a dekorációk száma a tisztítántartás megkönnyítése érdekében, tehát a felesleges párnákat, de akár a szőnyegeket is száműzhetik. Az akasztókat és hajszárítókat minden vendég távozása után fertőtlenítik. Nem egyértelmű még, mi fog történni a piperecikkekkel kapcsolatban, de valószínűleg kevesebb lesz belőlük. A minibár csak akkor megengedett, ha a tisztasága garantálható, és szobaszervíz csak akkor ajánlható, ha betartják a távolságtartási irányelveket.

Az önkiszolgáló büfé valószínűleg mindenütt a múlté lesz, de hogy ki, milyen alternatívát talál ki rá, az szállodánként eltérő lehet, és az étkezőben töltött időt is korlátozhatják - derül ki a telegrpah.co.uk cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek