Itt követhetjük nyomon a koronavírus miatt világszerte törölt járatokat

Az AIRPORTIA weboldalán létrehoztak egy felületet, ahol valós idejű adatokat közölnek a koronavírus miatt törölt járatokról, ami országonként és térképen is követhető. Március 9-e óta világszerte feltérképezik a járatok törlését országonként, és külön-külön ábrázolják az összes nemzetközi és belföldi járatot.

A legtöbb reptéren világszerte vesztegelnek a repülők a törölt járatok miattForrás: JoeBreuer/Pixabay

Minél jobban belemerülünk az adatokba, annál érdekesebb összehasonlításokat találhatunk. Láthatjuk az országok légiforgalmi korlátozásai között történt időbeli különbségeket is: például Olaszország nagyjából minden járatát már március 14-től törölte, Spanyolországban erre csak március 23-tól került sor, míg az Egyesült Királyság utolsóként csak március 30-tól tette meg ezt a lépést.

A fenti elemzésekből kiderül, hogy különböző országok milyen mértékben zárják be a légterüket, és az optimizmusunkkal összhangban nyomon követjük a változást, amíg a légtér újra megnyílik. Láthatjuk pédául, hogy most Norvégiában határozottan csökken a belföldi járat törlési aránya. Az AIRPORTIA weboldalán követheti tehát a pontos eseményeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek