Koronavírus-gyorstesztelésbe kezdett az Emirates

Az Emirates megtette a kezdő lépéseket és úgy döntött, hogy a légitársaságok között elsőként kezdi el tesztelni az utasait koronavírusra. A gyorsteszteket az utasok ujjbegyből vett véréből végzik. Az első érintett járat az április 15-én közlekedő Dubaj – Tunisz járat volt. A teszteléseket a Dubaji Egészségügyi Hatósággal együttműködésben kezdte meg a légitársaság.

10 perc alatt megvannak az eredményekForrás: Emirates

A teszteket a 3-as terminál check-in csarnokában végezték el az utasokon, és az eredmények 10 percen belül meg is érkeztek. A visszajelzések szerint a tesztelési akció gördülékenyen zajlott, hatására a légitársaság fontolóra veszi, hogy szélesebb körben, más járatok utasaira is ki tudják-e terjeszteni a tesztelést – olvasható a Thenational.ae oldalán.

A légitársaság arról nem közölt információt, hogy a Dubaj – Tunisz járat utasai között találtak-e Covid-19 beteget, vagy hogy mennyire megbízható az adott módszer eredménye.

Az viszont biztos, hogy Dubajban minden oda-vissza út után gondosan fertőtlenítik és tisztítják a repülőgépek fedélzetét. A budapesti járatok újraindítását azonban egy hónappal eltolták, így a gépek június 22-től emelkednek majd újra a magasba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek