Így védekezik a Qatar Airways a koronavírus ellen

A legtöbb szolgáltató rendkívüli intézkedéseket és szabályokat vezetett be a koronavírus hatására, és ez alól a Quatar Airways sem kivétel. Egyik ilyen intézkedésük, hogy az utasok a 2020. június 30-ig foglalt utazásuk dátumát ingyen megváltoztathatják, vagy a foglalást egy évig érvényes utazási utalványra cserélhetik, maximum három nappal az utazás előttig - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Forrás: Julian Herzog/commons.wikimedia.org

A légitársaság emellett betartja a legmagasabb szintű higiéniai előírásokat, amelyek magukban foglalják a repülőgépek rendszeres fertőtlenítését, a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott tisztítószerek használatát, valamint a személyzet képzését.

A Qatar repülőgépei modern légszűrő rendszerekkel rendelkeznek, melyekben ipari méretű HEPA szűrők találhatók. Ezek eltávolítják a vírusok és baktériumok 99,97% -át a levegőből. A fedélzeten használt textileket olyan magas hőmérsékleten mossák és szárítják ami elpusztítja a baktériumokat, a fejhallgatókról pedig minden repülés után eltávolítják a szivacsot, és gondosan fertőtlenítik az eszközöket.

Az étkészleteket és evőeszközöket fertőtlenítőszerekkel mosogatják, és demineralizált vízzel öblítik olyan hőmérsékleten, amely elpusztítja a kórokozókat, majd a személyzet ezeket eldobható kesztyűben csomagolja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek