A vírus mellékhatása: megszületett a leghosszabb utasrepülés rekordja

A légiközlekedési ágazatot súlyosan érintette a koronavírus járvány, egy mai hírünkben erről is beszámoltunk. Az utazók a világ minden táján járattörlésekkel találkozhatnak. Ugyanakkor a repülés egyik különleges mellékhatásaként egy új világrekord született – írja a CNN.

Az Air Tahiti Nui normál körülmények között is a világ leghosszabb belföldi járatával dicsekedhetForrás: Eddie Maloney/Wikipedia

Március 14-én a francia Air Tahiti Nui légitársaság egyik gépe 15715 km távolságot tett meg egyhuzamban Francia Polinézia legnagyobb szigetéről, Tahiti Papeete városának repteréről a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre. Ez az egyhuzamban teljesített világrekord a koronavírus miatti amerikai utazási korlátozások következményeként jött létre.

A normál menetrend szerint ez a járat megállt volna a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren (LAX). Olyankor viszont a repülőgép minden utasának át kell esnie az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi ellenőrzésén, mielőtt engedélyt kapnának az útjuk folytatására. A mostani TN064 járat így leszállás nélkül haladt tovább.

Helyi idő szerint március 14-én hajnali 3 órakor indult a Papeete repülőtértől, és szintén helyi idő szerint március 15-én 6: 30-kor landolt Párizsban. A 16 órán át tartó repülés a meghosszabbodott távolság miatt a világ leghosszabb kereskedelmi repülésévé vált.  

„Ezt a repülést kivételesen, és csak az amerikai hatóságok koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozásai alapján hajtották végre" – mondta az Air Tahiti Nui szóvivője.

 A repülés felülmúlta a Singapore Airlines korábbi rekordját, amely menetrend szerinti utasszállítást kínál Szingapúr és Newark között, ami 15343 kilométeres távolságot jelent.

Az Air Tahiti Nui szóvivője szerint „ez a repülés kivételes volt, amelyet különleges körülmények között hajtottak végre. Ugyanakkor csupán egyszeri alkalomnak tekinthető."

A következő alkalommal Kanadában vagy más észak-amerikai térségben szakítja meg útját a TN064, ami egyébként a világ leghosszabb belföldi járatának címével is dicsekedhet, hiszen Francia Polinéziát és Franciaországot köti össze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek