A súlytalanságba repít ez a légitársaság

    A Zero-G nevű cég speciálisan módosított Boeing 727-esekkel utaztat a súlytalanságba, a szolgáltatást eddig csak Las Vegasban lehetett kipróbálni, de most már több, amerikai városban is elérhető - adja hírül a Travel and Leisure.

    Forrás: Marc Lacoste/commons.wikimedia.org

    A súlytalanságot a parabola-manőverrel érik el: a gép 7000 méter magasságra repül fel, ekkor a pilóták elkezdik felfelé húzni a gépet körülbelül 45 fokos szögig és 10000 lméter magasságig.

    Az emelkedés alatt az utasokra körülbelül a gravitációs erő 1,8-szorosa hat. Ezután a repülő körülbelül 20-30 másodpercig zuhan, ez idő alatt az utasok megtapasztalhatják a súlytalanságot, majd ismét vízszintesbe kerül, lehetővé téve, hogy az emberek ismét megvessék a lábukat a repülőgép padlóján.

    A parabola ívétől függően változtatható a súlytalanság mértéke, például a Holdon vagy a Marson jellemzőnek megfelelően. Az élmény ára 5400 dollár (mintegy 1 millió 700 ezer forint) körül kezdődik.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!