Újabb légitársaság szűnik meg

Alighogy hírt adunk az Air Italy csődjéről, újabb légitársaság húzta le a rolót. A török Atlas Global légitársaság weboldalán beszüntették a jegyértékesítést a járatokra, és a közösségi médiafelületek nagy része is elérhetetlen már - adja hírül az Airportal.

Forrás: Bene Riobo/commons.wikimedia.org

Elsőként a Havarenamedya török Twitter-oldalon bukkant fel a hír, hogy a cég arra kérte a dolgozókat, február 13-án már ne menjenek be, mert leállítják az üzemelést.

A cég 2019 vége óta próbált kilábalni nehéz anyagi helyzetéből, november 26. és december 21. között ideiglenesen már leálltak a járatok, de ezután újraindították az értékesítést, és korlátozottan, kizárólag Isztambulból újraindultak a járatok.

Ezt követően januárban ismét szárnyra kapott a pletyka a cég közelgő csődjéről, mert a hosszútávú vagy nagy kapacitást igénylő járatok teljesítésére használt utolsó Airbus A330-ast is visszaadták a tulajdonos lízingcégnek.

A magánkézben lévő Atlas Global légitársaságot 2001-ben alapították Atlasjet néven, 2015-ben nevezték át. Fő profilja a menetrend szerinti üzemelés mellett a charter járatok teljesítése volt, gépei néhány alkalommal Budapesten is megfordultak. A flottát nagyrészt mindig Airbus A320 típuscsaládba tartozó gépek alkották, csak rövid ideig használt a cég két Boeing 737-800-ast, illetve 2020 januárjáig három A330-200-ast.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek