Éjszakára a lezárt repülőn felejtettek egy utast

Szokatlan, de korántsem kellemes élményben volt része annak az utasnak, akit figyelmetlenségből a kanadai gép fedélzetén hagytak éjszakára.

Az Air Canada Quebec-ből Torontóba tartó járatán aludt el a hölgy, nagyjából az út felénél. Amikor néhány órával később felébredt a sötétben, hirtelen azt hitte, hogy rémálma van, írja az AIRportal.hu.

A kép illusztrációForrás: kudla/Shutterstock

Csak annyit érzékelt, hogy az Airbus A321-es, amin utazott, most sötétbe borult fedélzettel, lezárva parkol valahol. Az adatbázisok szerint a gép nem sokkal este 9 óra előtt szállt le, az utas pedig elmondása szerint éjfél körül ébredt fel. Először megpróbált telefonálni, ám a készülék hívás közben lemerült, feltölteni pedig nem tudta, mert gép elektromos rendszereit az előírásoknak megfelelően kikapcsolták.

Végül a nő a pilótafülkében talált egy elemlámpát: ezzel az első ajtóhoz ment, azt kinyitotta, leült, és a lámpával próbált jelezni. Kis idő elteltével az egyik földi kiszolgáló poggyászszállító kocsija járt arra, a sofőrje észrevette a nőt és segített neki a terminálba jutni.

A légitársaság jelenleg vizsgálja az eset körülményeit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek