A norvég légitársaság a személyzet pihenőidején akar spórolni

  A Norwegian légitársaság több változtatást is bevezetett, hogy csökkentese a költségeket. Ezek között szerepel az az intézkedés is, ami a 9 órásnál rövidebb időtartamú járatokon megtiltja a személyzetnek a pihenést.

  A társaság szerint van elég ideje pihenni a személyzetnekForrás: Norwegian/Facebook

  Korábban volt lehetősége a pihenésre a repülőkön dolgozó személyzetnek: szigorú beosztás mellett el lehetett vonulni egy kis pihebőre, sőt, a légitársaság ágyneműt is biztosított a személyzeti pihenőben. Ennek a lazaságnak mostantól vége, legalábbis a már említett járatokon, olvasható az AIRportal.hu cikkében.

  Ezen túl nem adnak paplant és párnákat, és a személyzet sem hozhatja magával a sajátját – így a lazításra kialakított részt sem használhatják. A cikk szerint a Norwegian álláspontja az, hogy a személyzetnek így is lesz ideje kipihenni magát, és, hogy semmilyen jogszabályba nem ütközik a bevezetett korlátozás. Bár az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnek vannak ajánlásai a munkaidővel kapcsolatban, azt annak az országnak a jogrendszere határozza meg, ahova a légitársaság be van jegyezve.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!