Ez az új repülő úgy néz ki, mint Brian May gitárja

  A KLM egy új projektbe vágott bele. A „Flying-V" ötletét a holland Delft Technology University fejleszti ki, a légitársaság pedig az anyagi hátteret biztosítja.

  Az a fajta legendás Gibson gitár ihlette a repülő nevét és formáját, amelyet Brian May és Jimi Hendrix is használt, írja a DailyMail. A „V" alakú repülőgép 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint a kategóriájában lévő többi gép, de még így is simán elszállít 314 utast a fedélzetén.

  Áramvonalas forma, kevesebb károsnayag-kibocsátForrás: www.tudelft.nl

  Valójában az egész gép olyan, mint egy papírrepülő, vagy mint két nagy szárny, ebből adódóan a szárnyakban ülnek az utasok, itt vannak a csomagok és az üzemanyagtartályok is.

  Az új gépet arra tervezték, hogy fenntarthatóbbá, azaz környezetkímélőbb tegyék egy kicsivel a repülést. A gép teljes szélessége 65 méter, hosszúsága 55 méter. A „Flying-V" méreteiből adódóan abszolút versenybe tud szállni Az Airbus A350-nel és a Boeing 787-essel is, ráadásul különös formája ellenére is simán tudja használni a már meglévő hangárokat és kifutópályákat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!