Jön a repülő, ami 90 perc alatt villan át Londonból New Yorkba

A szuperszonikus gépek már a múlt relikviái, jönnek a hiperszonikus repülők, amelyek azt eredményezik majd, hogy annyi lesz átjutni Európából Amerikába, mint egy átlagos külvárosi dolgozónak egy forgalmasabb napon bejutni Budapest belvárosába.

Egészen konkrétan azt tervezik a mérnökök, hogy az új hiperszonikus gépekkel körülbelül 90 perc alatt át lehessen jutni Londonból New Yorkba, írja a Lonely Planet. Ez azt jelenti, hogy a repcsi a hangsebesség ötszörösével suhan majd az égen.

A Hermeus Corporation már neki is rugaszkodott a témának, pontosabban a technológia fejlesztésének, amely az új repülőt háromszor olyan gyorssá teszi, mint amilyen a Concorde. Bár az alapötlet megvan, még a cég szerint is odébb a megoldás: ők körülbelül tíz évre saccolják mire ténylegesen fel tud szállni az első ilyen gép. Addig folyamatosan tervezni, építeni, tesztelni, aztán a hibákat kijavítani, és ismét újraépíteni, újratesztelni kell az ötleteket, illetve a repülőket.

Még csak fejben és laza vázlatokon létezik a gépForrás: Hermeus/Facebook

Azt viszont már most be tudták lőni, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni egy ilyen suhanás a hipergyors repülőkön. Becslések szerint az egy útra szóló jegy ára 3 000 dollár, azaz 880 000 forint lesz. A cél a későbbiekben az lesz, hogy ezt az összeget megpróbálják kicsit alacsonyabbra hangolni. A Hermeus egyébként nem az egyetlen olyan cég, amely a témával foglalkozik, így többek között a Lockheed Martin és a Boeing is nekilátott már hiperszonikus gépek tervezésének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek