Népszerű úti célok, ahova egy napra is érdemes kiruccanni repülővel

Manapság egyre népszerűbbek az egynapos repülős utak a turisták körében, mivel így nem kell a feladott poggyászért és a szállásért sem fizetni, de mégis kiszakadhatunk a dolgos hétköznapokból, és emellett hódolhatunk a repülés iráni szenvedélyünknek is. Mutatjuk a legnépszerűbb európai úti célokat, ahova egy napra is érdemes repülővel kiruccani!

Csak egy repjegy és hátizsák kell, aztán kezdődhet a kiruccanás!Forrás: Shutterstock/Frau Aus Ua

Jó tudni!

  • Az egynapos kiruccanásoknak repülővel akkor van értelme, ha olyan járatot találunk, ami itthonról kora reggel indul, és a célállomásról későn este érkezik vissza, így több időnk marad városnézésre.
  • Ha olcsón szeretnénk megúszni utazásunkat, válasszunk a fapados légitársaságok repülőjegyei közül (Wizz Air, Ryanair, easyJet), és néha költséghatékonyabb, ha az oda és a visszaútra különböző légitársasággal utazunk. 
  • Mivel csak egy rövid utazásról van szó, nem kell sok cuccot vinni magunkkal, ezért ügyeljünk arra, hogy csak olyan méretű hátizsákkal utazzunk, ami belefér az ingyenes kézipoggyász méretbe!
  • Ha spórolni szeretnénk, vihetünk magunkkal otthonról szendvicset, csokit, rágcsálnivalót, így külföldön már csak innivalóra kell költenünk. 
  • Érdemes előre megvenni vagy lefoglalni a belépőjegyeket, ezzel időt spórolunk és elkerüljük a sorban állást a külföldi nevezetességeknél. 

Most pedig lássuk,hova érdemes egy napra repülővel elutazni:

Milánó - Olaszország

Milánóba naponta többször is indulnak járatok Budapestről, a repülési idő hossza pedig mindössze 1,5 óra. Bár a repterekről nagyjából 1 óra alatt lehet tömegközlekedéssel bejutni a belvárosba, így is  rengeteg időnk marad még estig a városnézésre és egy igazi, finom olasz kávéra vagy fagylaltra.

Milánó főtere és a DómForrás: Shutterstock/Zigres

Milánóban az a jó, hogy a legfontosabb nevezetességek sétatávolságra találhatók egymástól, ne hagyjuk ki a Milánói Dóm, a klasszicista királyi palota (Palazzo Reale), világhírű operaház (Teatro alla Scala), és a Santa Maria delle Grazie templom megtekintését sem, ahol Leonardo da Vinci lenyűgöző, monumentális remekműve, az Utolsó Vacsora című festmény is látható. Ha még belefér az időnkbe, tegyünk egy sétát Navigli hangulatos, nyüzsgő negyedében, ahol a csatornák mentén éttermek, kávézók, bárok, és üzletek helyezkednek el.

Prága - Csehország

A cseh fővárosba is szinte naponta közlekednek járatok, a menetidő hossza mindössze 1 óra 10 perc. A hangulatos, Prága egyik fő látványosságának számító Károly-hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal is találkozhatunk. A híd két végén egy-egy torony áll: a 15. századi Mala Strana, és a 14. századi óvárosi hídtorony. Mindkettő kilátóként is működik. 

Prága óvárosaForrás: pierre9x6/Pixabay

Feltétlenül látogassuk meg a prágai várat, az óvárosi teret, a csillagászati órát, és a Petrin kilátót, amely a párizsi Eiffel-torony kicsinyített mása, és ahonnan csodás kilátás nyílik az egész városra. Ha már itt járunk, nem térhetünk haza anélkül, hogy ne kóstolnánk meg egy igazi cseh sörkülönlegességet, a belvárosban vannak olyan kocsmák és éttermek, ahol kisvonaton szolgálják fel a finomabbnál-finomabb söröket. 

Berlin - Németország

A Wizz Air és a Ryanair járatai is egy nap többször közlekednek Budapest és Berlin között (a menetidő 1,5 óra), így akár kombinálhatjuk úgy is utazásunkat, hogy odafele kora reggel Wizz Airrel, visszafele késő este pedig Ryanairrel jövünk. A német főváros központjába a reptérről busszal vagy vonattal is rövid időn belül bejuthatunk.

Berlin egy nap alatt is felfedezhetőForrás: Shutterstock/Mistervlad

Berlin és egyben egész Németország jelképe a Brandenburgi kapu, amely a határt jelentette Kelet- és Nyugat-Berlin között, majd 1990 után Németország és Európa újraegyesítésének szimbólumává vált. A híres felújított Reichstag látogatása online regisztrációhoz kötött, a Haus am Checkpoint Charlie pedig egy magánkézben lévő múzeum, ami általában tele van turistákkal, így ide csak akkor menjünk be, ha van elég időnk. Berlin nevezetes sugárútja, az Unter den Linden komoly vonzerőnek számít a látogatók és a helyiek számára is, a Berlini állatkert pedig Európa leglátogatottabb állatkertje, ahol közel 1400 fajjal ismerkedhetünk meg. 

Barcelona - Spanyolország

Barcelona is rendkívül népszerű a rövid kiruccanások tekintetében, a spanyol városba naponta többször is jönnek-mennek a Wizz Air, illetve a Ryanair járatai. A bejutás a repülőtérről kb 1 óra, így bőven marad időnk egy tengerparti sétára, vagy egy csobbanásra a város népszerű strandjainak egyikén.

Barcelonában minden megvan egy tökéletes gyors kiruccanáshozForrás: Shutterstock/nito

Látogassuk meg Barcelona ékkövét, a Sagrada Família, vagyis a Szent Család templomot, és a szintén Antoni Gaudí munkásságát dícsérő Güell parkot, de ne hagyjuk ki a város fölé magasodó Montjuic dombot sem, ahol a táncoló szökőkút is található. Tegyünk egy sétát a híres sugárúton, a La Ramblán, ahol kávézók, éttermek, bárok, és üzletek sorakoznak, és térjünk be a híres La Boqueria piacra is, ahol minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat és helyi ételkülönlegességeket árulnak. 

Forrás: Travelo, Világutazó, Netkoffer, Utazás-Nyaralás Infó)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek