A reneszánsz művészet paradicsoma fizetne azért, hogy odaköltözz

A két mesés spanyol település, és Olaszország egyik legszebb falva után most egy újabb mediterrán földi paradicsom hirdette meg, hogy fizet azért, hogy odaköltözz. A szóban forgó hely nem más, mint az észak-olaszországi Mantova, a támogatás pedig havi 150 euró.

MantovaForrás: Shutterstock

Most biztosan azt gondolod, hogy azért ennyire bőkezű a városvezetés, mert a hely lepusztult és unalmas. Pedig tévedsz. Ez a több mint 49 ezer főt számláló, tavakkal körülvett város valódi ékszerdoboz. A művészetet pártoló Gonzaga hercegi család több száz éves uralmának köszönhetően reneszánsz paloták, és számos építészeti kincs található itt, sőt az egyik legjelentősebb reneszánsz emlék, Andrea Mantegna hercegi palotába készített freskói is ebben a városban készültek el (Palazzo Ducale, Camera degli Sposi). De a város sokszínű konyhájáról is ismert, olyannyira, hogy 2017-ben az Európai Gasztronómiai Régió címmel koronázták meg.

MantovaForrás: Shutterstock

Mantova lakossága azonban egyre öregedő, ezért döntöttek a támogatás kiosztása mellett. A városvezetés azt reméli, hogy az ösztönzés hatására fiatalok és családok költöznek vissza a városba.

A város évente körülbelül 100 kérelmet szeretne elfogadni a két évig tartó programra. Összesen 400 000 eurót különítettek el a projekt finanszírozására.

És hogy hogyan juthatunk hozzá a 150 eurós támogatáshoz? Először is ki kell bérelned egy ingatlant, legalább egy évre. A program a havi 1200–1500 eurós fizetéssel rendelkezőket célozza meg, de hivatalos bevételi küszöböt nem határoztak meg, írja a Time Out. A támogatásra leghamarabb szeptemberben lehet jelentkezni, írja a Time Out.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek