Most két spanyol település fizetne azért, hogy odaköltözz!

Minden nemzetiségű emberhez szól a meghívás, így azon magyarokhoz is, akik tervezgetik, hogy egy időre más országba költözzenek. Spanyolországban most két település hirdette meg, hogy fizet azoknak az embereknek egy egyszeri összeget, akik őket választják.

Ponga egyszerre város és megye az Astrurias régióban; Megyeszékhelye San Juan de BelenoForrás: Sitomon / Wikipedia.org / Közkincs

Az egyik bájos település Ponga kisvárosa, mely az ország északi hegyeinek lábánál fekszik. A városvezetés azt jelentette be, hogy hajlandó 2970 eurót fizetni azoknak az embereknek, akik ide költöznek lakni. Ponga esetében ez még a kisbabákra is kiterjed, így egy család, akár 3x2970 eurót is kaphat. Feltétel - és ez a másik kis falunál is így van -, hogy az új lakóknak legalább 5 évig a kiválasztott településen kell élniük - olvasható a Timeout.com oldalán.

A vezetőség azt reméli, hogy az új lakók egy kicsit felpezsdítik a helyi ipart, miközben élvezthetik a remek spanyol klímát és a 2000 óra napsütést egész évben. Ponga környéke egyébként természetvédelmi terület, így sok remek túraútvonalat, madármegfigyelési pontot, és persze csodás tengerpartokat találni a közelben; mint például a Costa Verde.

Rubia, a másik település Galícia területén található. Itt egy kicsit hűvösebb a klíma, alacsonyabbak a telekárak, de a zöld területek harapnivalóan frissek. Az itteni vezetőség évente 1827 eurót ajánlott fel az új lakóknak, és nem szégyenli bevallani, hogy elsősorban kisgyerekes családokat vár. Hogy miért? Azért, hogy a helyi óvoda és iskola működését kicsit megkönnyítse; a település jelenlegi lakossága ugyanis 1400 fő.  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek