Olaszország egyik legszebb falva egy vagyont fizet annak, aki odaköltözik

A szicíliai Petralia Sopranát 2019-ben Olaszország legszebb falvának választották. Ez a Paleromótól délre található település, amely egy sziklás kiemelkedés tetején, 1,147 méterrel a tengerszint felett fekszik, középkori kőépületeiről, békés utcáiról, fesztiváljairól híres. Azok, akik Olaszország legjavára vágynak, nem is találhatnának jobb helyet: ízletes helyi termékek, lélegzetelállító kilátás és a la dolce vita életérzés várja őket egész évben.

Petralia SopranaForrás: KEN GILLHAM/ROBERT HARDING HERITAGE/ROBERTHARDING VIA AFP

Sok más olaszországi településhez hasonlóan ezt a helyet is az elnéptelenedés sújtja. Jelenleg alig 3000 lakosa van, több mint 50 ház pedig lakatlanul áll. A város tanácsa ezért úgy döntött, hogy fizet azoknak, akik megvásárolják az egyik lakatlan ingatlant, és vállalják, hogy felújítják az épületet.

Ez az összeg pedig nem kevés, 5000 euró, ami mai árfolyamon 1,84 millió forint.

A hírt a Time Out oldalán olvastuk, amely arra biztatta az érdeklődőket, hogy május 10-ig vegyék fel a kapcsolatot a városvezetéssel, így elképzelhető, hogy már nem fogadják a jelentkezéseket. De talán egy nappal később még nem késő tenni egy próbát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek